Reliquary of Flame

Yer : Northern Grasslands'daki Warmonk monastery
Dungeon level : 80 --> 80 
Tavsiye klas dağılımı :      2 solider 
                                    2 Rogue
                                    1 Mage
                                    1 Healer
Perk : Finely Honed (Rogue)


     Bana göre Khitaidaki en pisikopat dungoen burası :D, Bundan daha hızlı wipe olabileceğiniz başka dungeon yok!
    Burada roguelere çok iş düşüyor Rogulerin finely honed [FH] Perki lazım. FH bosun kalkanını kaldırıyor. Bu kalkan kalkmadığı zaman bosa değil kendinize vurmaya başlıyorsunuz doğal olarak ölüyorsunuz. Rogulerin dışında tanklarında iyi olması lazım bu boss ciddi anlamda sağlam vuruyor, tanklar yeri geldiğinde hızlı bir şekilde agro değişmeli. 
    Şimdi gelelim bosun kesilmesine... Dungeondan içeriye girdiğinizde girişin az ilerisnde yerde oturan kel bir çinli dayı göreceksiniz bununla konuşup flint (yani çakmak taşı) almalısınız. Sürekli 1-1-1 yaparsanız çantanıza flint diye birşeyin geldiğini görürsünüz zaten :D.... Merdivenlerden aşağı indiğinizde etrafınızda 4 tane kitaplık göreceksiniz bu kitaplıkları kırdığınızda içerisinde bossu çağırmak için gerekli olan scroll 'lar var. Bosu çağırmak için toplamda 6 tane Scroll gerekli her kitaplıkta 3 tane scroll var yani iki tane kitaplık kırmanız yeterli. Her kitaplığı kırdığınızda da 2 tane mobb çıkıyor. O yüzden tüm kitaplıkları aynı anda kırmayın :D 
    Scrollarımızı ve flintimizi aldıktan sonra yanlardaki kapılardan geçerek bossu çağıracağımız geniş odaya giriyoruz. Odaya girdiğimizde ortada tıklanabilen bir yer göreceksiniz aşağıdaki resimdeki gibi:




    Buraya 6 adet scroll yerleştirdikten sonra eğer üstünüzde flint var ise karakteriniz yere çömelerek yerleştirdiğiniz scrolları ateşleyecek ve odanın kapıları kapanacak. Kapılar kapandığında toplamda 6 tane minion 3 tane de mobb çıkacak. ilk başta minionları keseceksiniz daha sonra 2 tane mobb çıkacak 2 mobbu kestikten sonra 3. ve son mobb gelecek. 3. mobbu kestiğinizde mobbun çantasından Oil (yağ) çıkacak bu yağı scrolları yerleştirdiğiniz yere tıklayarak ateşe dökerseniz Hard modu başlatmış olursunuz. Eğer yağı ateşe atmaz iseniz doğal olarak Normal mod olur normal modda da taktikler aynı sadece perk kullanmaya gerek yok. Aşağıda bu yağın resmi var:



 
    Mobbları kesme kısmında ki bir önemli ayrıntıda mobblar kesinlikle  ortada yaktığınız ateşin yanına yaklaşmamalı. Farketmeden mobları veya minionları kaçırırsanız boss gelmesi gereken süreden daha kısa zamanda geliyor ve HM ı başlatamıyorsunuz üstüne boss ile birlikte birde mobblar ile uğraşıyorsunuz.
    Bossun taktiğide genel olarak şu şekilde. Bu boss her 39 sn de bir Burn Skinn diye bir cast atıyor. Bu casti attığında bossun etrafında aşağıdaki gibi kalkan çıkyor.



 Bu kalkanı rogueler FH ile kaldırmalı. Fh ı kullanırken önemli olan nokta FH'ı tam castin sonunda atmak cast devam ederken attığında kalkan bazen kalkmıyor bug da kalıyor bu yüzden Burn Skin casti biter bitmez FH'a basılmalı. Boss bu casti atarken ıkınıyormuş gibi bir hareket yapıyor aşağıdaki resimde cast ve bossun casti atarken ki hali var.




    Yukarıda da yazdığım gibi boss casti her %25 lik dilim için 39 sn'de bir atıyor ama FH'ın cooldown'ı (yenilenme süresi) 40 sn bu yüzden 2 rogue bu dungeon için oluyor FH'ın sırasını roguler kendi aralarında anlaşıp sırayla basmalılar. Tek roguede yapılır herhangi bir sorun olmaz ama grubunu diğer elamanları dikkatli olmalı burn skinden sonra bossun üzerinde FH simgesini görene kadar bossa vurmamalı Fh'ın simgesi de aşağıdaki gibi:




    Buraya kadar anlattığım kısım rogulerin işiydi. Simdi ise tüm takımı ilgilendiren kısıma geldik. Boss un canı her %25 indiğinde boss ortaya geliyor ve Flery Tonque diye bir cast atmaya başlıyor yaklaşık 10 sn lik bir cast. Boss bu caste başladığında gruptaki herkes odanın etrafındaki kolonların üstüne çıkmalı aşağıdaki resimdeki gibi kesinlikle kolonun ön tarafına çıkmayın cast sonunda ölürsünüz, aynen aşağıdaki resimdeki gibi kolonun arka tarfında yüksekte bekleyin



    Resimde de gördüğünüz gibi castin sonunda odanın zemini kırmızı oluyor ve bu kırmızı zeminde yürüdüğünüz de fire damage alıyorsunuz. Bu castin sonunda bossun etrafını 5 dk lık farklı bir kalkan kaplıyor ve boss çok yüksek vuruşlar yapıyor. Bu Bossun etrafındaki bu kalkanı kaldırmak için odanın 3 noktasında kum çuvalları bu çuvallardan kum alıp aldığımız kumu ortada yanan ateşe atmalıyız HM da toplamda 6 tane NM da toplamda 3 tane kum atmalıyız ateşe. son kumu ateşe attığımızda bossun etrafındaki ateş kırmızısı kalkan kalkıyor ve boss hemen Burn skin  Castine başlıyor. Bu kumları alırken bossa dikkat etmeliyiz kumu kim alırsa bossun agrosu nu alıyor ve boss ona doğru koşmaya ve vurmaya başlıyor, bossun etrafındaki buble halen aktif olduğu için 2 vuruşta sizi öldürebilir bu yüzden dikkatli olunmalı. 
    Aşağıdaki resimde de bosun etrafındaki diğer kalkanın resmi ve kum çuvallarının resmi var.

Kum çuvalı:

Kırmızı Kalkan:

    Bu yukarı çıkma ve kum olayını her %25 lik dilim için tekrarlıyacağız yani bossun canı %75-50 ve 25 olduğunda ......



  •  Küçük bir iki taktik verecek olursak en son kumları her zaman tanklar almalı hem agro onlara gelir hemde gruptan kimse gereksiz yere ölmez.
  •  Bir ikinci taktik ise eğer tek rogue var ise bossun canı %76-77 de  iken FH 'a kullanmayın ama can barınıza bakarak vurun ve bossda dot bırakmayın.
  •  Ben işimi sağlama alırım FH ı atarım derseniz FH'ın kalan cooldown'ını gruba bildirin örneğin 30 sn ise grup chatten yazın 30 sn cd diye, Fh'ın cooldown'ı dolana kadar tankını biri veya siz tank iseniz son kumu koymazsınız Fh ın cd'nı bitince 6. ve son kumu koyup bossu tekrardan kesmeye başlarsınız.
    Bu dungeon la bilinmesi gereken temel noktalar bunlar.

Çekmeyi unuttuğum resimleri youtube daki videolardan aldım ilgili videonun linki:

http://www.youtube.com/watch?v=tdeRCXuCHNQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder