Vortex of the Storm

Yer : Northern Grasslands'daki Warmonk monastery
Dungeon level : 80 --> 80 
Tavsiye klas dağılımı :      2 solider 
                                         2 Rogue
                                         1 Mage
                                         1 Healer 
Perk : Resolve (Solider)

    Harmodu en kolay dungeonlardan birisidir. Akıllı bir Main tank ve Healer var ise mavi donlarınızla (Zırh :D ) bile kesebilirsiniz. Hardmodu için tankların resolve perki lazım.
    Bossun nasıl kesileceğini anlatmaya başlamadan önce bossu keseceğiniz oda hakkında bilgi vermek istiyorum. Dungeonun adında anlaşılacağı bossu kesmeye başladığınız anda etrafta Vortexler (Hortumlar) çıkıyor. odanın içinde rastgele beliriyor bu hortumlar ve kafalarına göre ileri geri  hareket edip yok oluyorlar. Burada iki tip hortum var birisinin rengi Mavi diğerleri ise Gri  Gri hortumların içine girdiğinizde veya temas ettiğinizde sizi yavaşlatıyor ve size hasar vermeye başlıyor. Mavi hortumun içine girdiğinizde veya temas ettiğinizde aynı şekilde sizi yavaşlatıyor ve sizi odanın yukarısında bir yere uçuruyor.Bunların resimlerini yazının ilerleyen kısımlarında var...
    Bossu kesmeye başlamadan önce herkes nerelerde durulup durulmayacağını bilmeli. Aşağıdaki resimde kırmızı çizgi ile gösterdiğim yer sizin sınırlarınız bu çizgilerin dışına çıkmamalısınız aksi takdirde... söylemeye gerek yok herhalde :D 




    Resimdede görüldüğü gibi oda basamak basamak son basamaktan sonrasına çıkmamalısınız. Aynı şekilde boss çağırılacağı zamanda burada durmamalısınız.  Bir diğer önemli noktada Ortadaki havuz bu havuza temas ettiğiniz takdirde tank bile olsanız 5-6  saniye içinde ölürsünüz. Bu havuz bossun canı %70 olana kadar her %10 luk dilimde bir basamak yükseliyor bu yüzden tanklar bossu tankladığı yere dikkat etmeli su yükseldikçe bossuda hareket ettirmeli yada bosu direkt kırmızı çizgi le çizdiğim yerin 1-2 basamak altında tanklamalı bu size kalmış birşey. 
    Bu havuz konusunda söyle bir ipucu verebilirim ister DPS olun isterseniz tank sırtınızı hiçbir zaman havuza doğru döndürmeyin çünkü boss bazen Knockback atıyor KB'i yediğinizde havuza düşerseniz kalkana kadar ölebilirsiniz. Ölmeseniz de canınız baya bir azalabilir. Canınız azken birde olduğunuz yerde bir hortum çıktımı Off! tadından yenmez :D , bu yüzden daima basamaklara paralel konumda durun.
    Şimdi gelelim bossun kesilmesine ; Burayı Hardmod yapmak için 2 tank zorunlu Hardmodu başlattığınızda içeride 3 tane boss oluyor. Aşağıdaki resimde bosslar var :


    Kesmeniz gereken ortadaki kel amca Air & Water tankın biri ortadaki bossu tanklar iken diğer tank da oda içerisinde bu iki bossu kitelayacak yani peşine takıp onları oyalayacak. Hard modu başlatmak için sağdaki veya soldaki bosslardan biri ile konuşmanız gerekli, bu bosslar ile konuştuktan bu iki boss asıl bossun yanına doğru yürümeye başlıyor ve Hardmodu ayarlamış oluyorsunuz. Normal Mod için yandaaki bosslar ile konuşmadan direk olarak bossa saldırıyorsunuz kitelama falan olmuyor yani.
    Bossu çağırdığınız ve kesmeye başladınız. DPS ler bossun yanında veya arkasında tank ise bossun önünde olmalı, diğer tank da diğer bossların agrosunu alıp kitelamalı. Bu iki bossa Knockback, Stun ve Root atabilirsiniz. Kitelar iken bu iki bossu Asıl bossun yanına getirmeyin yani oda içerisinde bossun olduğu konuma göre sürekli bir U  çizin, kitelar iken protectionlı zırhlar veya takılar giymeniz iyi olur çok da şart değil, giyerseniz daha az hasar alırsınız, ayrıca kitelar iken gri hortumlara takılmayın, bunlar sizi yavaşlatır ve size ekstradan zarar verir. Bossu kesene kadar bu iki bossu kitelayacaksınız üstünüz başınınız iyiyse sizde asıl bossa saldırabilirsiniz canınız azaldımı kitelayıp canınızı yeteri kadar doldurduktan sonra tekrardan saldırabilirsiniz bu sizin oyunculuğunuza kalmış birşey...

Bossun Vurduğu Castler

lighter than air : Boss bu casti yaptığında ön tarafa etki eden vuruş yapıyor caste maruz kalanlar wrack effect debuff alıyor soliderlarlar bu castten sonra resolve ile bu debuffu silmeli. Cast ve wract effectin aşağıdaki resimde:



Wract Effect



    Bu wract effecti silmediğiniz zaman boss sizi yukarı uçuruyor. Yukarı uçtuğunuzda Agro resetleniyor. Ayrıca mavi hortumun içine girdiğinizde de yukarı uçuyorsunuz. Bu yüzden eğer tank iseniz dikkatli olmalısınız. (Grupta mage olduğu zaman tank mavi hortumun içine girdiğinde tank yukarıya ışınlanmıyor bu magenin damage deflection buff ı ile ilgili herhalde detayını tam olarak bilmiyorum sonuç olarak grupta mage var ise mavi hortum tankı etkilemiyor)
Typhoon : Bu casstten sonra mavi Hortum çıkıyor, mavi hortumun içine girerseniz mapin yukarısındaki bir alana uçarsınızsınız. Yukarıya uçtuğunuz zaman yapmanız gereken şey hemen altınızdaki havuza atlamak ama atlarken dikkatli olmalısınız gerekli havuzu ortalamalısınız yoksa yere çakılıp ölürüsünüz... Aşağıdaki resimde Yukarının manzarası ve atlamanız gereken havuzun resmi var :

Uçtuğunuz yer:




Atlamanız gereken yer:



    DPS lerin dikkat etmesi gereken noktaları zaten yazının başında açıkladım. sadece mavi hortuma dikkat edilmeli, mavi hortum belirdiği anda hortumdan uzaklaşmalısınız (yakın dövüşçü sınıflar için geçerli Melee claslar işte :D) mavi hortumda çoğunlukla bossun olduğu yerde ortaya çıkıyor. 

Erruption : Bu casstte boss gruptan seçtiği  rastgele birine (tanklarda dahil) knocback atıyor.
    Bossu bu şekilde canı %10 olana kadar kesiyorsunuz. %10 da boss kaçıyor ve bu dungeonu tamamlamış oluyorsunuz.
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder