Amphitheatre of Karutonia

Amphitheater of Karutonia (Unchained)



Yer : Ymir's Pass
Dungeon level : 63 --> 80 
Tavsiye klas dağılımı : 2 solider (Main tank'ın protection zırhı olması lazım)
                                       1 Rogue
                                       1 Mage
                                       2 Healer ( Healerın biri Tempest of Set [tos] olmak zorunda)
Perk : Steadfast Faith (Healer)
           Resolve (Solider)

     Kısa adı AoK olan 63+ lvl üstü bir dungeondur. Unchained modda girildiğinde hatırı sayılır derecede güzel Epic silah ve rare takılar atmaktadır. bu dungeonun bir avantajı da istediğiniz bosu kesebiliyorsunuz bosların birbiriyle bağlantısı yok isterseniz direk son bosuda kesebilirsiniz ama 19 saat'lik cooldown'a giriyorsunuz, ayrıca öldüğünüzde en yakın ress noktasında doğup tekrar savaşınıza devam edebilirsiniz. 

    Aşağıdaki resimde Bosslardan random olarak düşen mavi takılar var. Neredeyse hepsi güzel ve kullanışlı takılar. Özellikle yeni karakter açanlar için hepsi süper. 


                İçeriye unchained modda girdikten sonra mobları kese kese ilk bosa doğru ilerliyoruz, ilerlerken sürekli olarak minionların geldiğini görürsünüz bu minionlara takılmayın bunların sürekli olarak çıktığı kapılar var, bu kapıların önündeki Black Ring Summoner  ları öldürdüğünüzde kapıyı mobbun başına yıkıyoruz :-D  .İçeride toplamda 3 tane boss var, taktikleri 63 lvl taktikleri ile aynı (yani normal moddoki taktikler ile) sadece unchained modda perkleri kullanmak gerekli.

1. Boss (The Dimensionalist)


            Bu boss için Protection armoru olan bir MT  lazım. İki healer burada çok iyi oluyor. Main Tank iyiyse tek healer da olur. Bossa saldırdıktın 5-10 sn içinde boss Summon Demon castini vuruyor bu casti vurduğunda 2 tane add bossun arkasındaki kapıdan çıkıyor, burada 2 farklı taktik uygulanabilir.
    1.'si  OT bunlardan birini peşine takıp boss ölene kadar onu kite lar, diğer add i ise grubun geri kalanları öldürür. Eğer herşey doğru gider ise boss Summon Demon castini diğer vurduğunda tekrardan add çıkmıyor.  OT addi kitelarken bossun olduğu yerden fazla uzaklaşmamalı bossdan fazla uzaklaştığı zaman add resetleniyor tekrardan yeni add çıkıyor.
   2.'si ise Boss her Summon Demon castini yaptığında OT add larin agrosunu alarak add lar öldürülebilir ama unutmamak gerekli bir nolta var her Summon Demon castinde addlar katlanarak geliyor 2 - 3 - 4+ 

    Genelde herkes 1. taktiği kullanıyor, eğer grubunuzun DPS i çok iyi ise 2. taktiği uygulayabilirsiniz, ikisinde de farkeden birşey olmuyor. Buraya kadar olan kısım başlangıçdı.Şİmdi gelelim bossun kesilmesine...
        Bu boss için dikkat edilmesi gereken sadece 3 nokta var onun dışında full DPS çalıştığımız bir boss. 
     1.'si Boss Fire Ruin castini yaptığında agro sahibine yani MT' ye ruin bırakıyor. Healer bu ruini SF kullanarak hızlı bir şekilde kaldırmalı, Healerlar bu ruin 'i grup listesinde agro sahibinin isminin yanındaki bufflara bakarak görebilir.Ruinin simgesi aşağıdaki resimde var:



    Bu cast grubun diğerlerinede 3-5 sn lik küçük fire damage vuran bir dot bırakıyor bu SF yle mefeyle kalkmıyor zaten çokda fazla hasar vermiyor.
    2.si Bossun canı her %25 azaldığında boss Demonic Agression castini yaparak AoE knocback atıyor.
    3.sü Bossun canı %50 'ye geldiğinde herkes DPS i durdurmalı, bossda 50 sn'ye boyunca %100 damage deflection etkin oluyor yani bossa değil kendinize vuruyorsunuz. Zaten %50 de bossun etrafını kırmızı bir bariyer kaplıyor, gözle fark edilebilecek birşey. Bu kalkan kalkana kadar kimse bossa vurmamalı herkes geriye kaçıp beklemeli tabi OT kite lemeye devam edecek. Bu kalkan sırasında boss MT 'ye fire damage vuruyor ayrıca Ruin atmayda devam ediyor healer hızlı bir şekilde bu ruini kaldırmalı. Bu sırada MT 'ye iyi heal verilmeli, MT iyiyse fazla birşey olmuyor. İyiden kastım tabi ki sadece item değil, Üstünde Full Black Dragon setli tankın(conquer) ucu ucuna kurtulduğunada şahit oldum, bu sırada Stygian dansı yapana da :-) . Bossun etrafındaki kalkan kalktıktan sonra tekrardan bossa yardırıyoruz ve bossun işini bitiriyoruz.

Bossun vurduğu castler :
  • Fire Ruin : 20 sn'ye boyunca -%50 fire invulnerability etkin oluyor. Healer ların SF si ile kaldırılmalı.
  • Demonic Agression : Bossun canı %75 50 ve 25 e gelince boss knockback vuruyor. knocbacki yiyenler az bi miktar damageda alıyor.
  • Summon Demon :  Bunu zaten yukarıda yazmıştım
·             Başka castlerde var ama onları açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum önemli olanlar bu 3' ü
Tüm bunları doğru şekilde yaptığınızda boss Hakkın rahmetine kavuşuyor ve sizde sandığınıza ulaşıyorsunuz, tabi sandığın hevesiyle OT yi unutmayın :-) gidip adama yardım edin de peşindeki add den kurtulsun. Bu sandıktan çıkanlar aoc-armory'den aldığım aldığım bilgiye göre yukarıdaki takılardan herhangi biri dışında şunlarmış, Orada Pain's Edge'in bu bosstan düştüğünü yazıyor ama ben 3-4 defa  The Devourer 'den  düştüğünü gördüm.


                Tabi her zaman epic silah atacak  diye sevinmeyin, şansınıza kalmış birşey bazen 3 bossdan da epic item çıkabiliyor iken bazen de 3 ünden de rare item çıkabiliyor.


2. Boss (Abyssal Convoker)

    Burada anlattıklarımı yaparsanız kesilmesi en rahat boss bu!! Bu bossda bilinmesi gereken 4 nokta var onun dışında ölümüne DPS vuruyoruz. Bir Tank önde DPS ler arkada, yanda savaşırsa iyi olur, boşu boşuna koşmayın o kadar yolu :D
      
 Bossun vurduğu castler :

       Blazing Maw : Boss bu casti vurduğunda 2 farklı şey yapılabilir, bu castte boss ön tarafından 180 derecelik AoE yaparak önündekileri yakan wract efekt yapıyor, zaten boss bu casti yaparken görürsünüz ön tarafa kuyruğundan mıdır neresinden çıkarıyor bilmiyorum ama ateş püskürtüyor, bu sırada bossa vuran veya yakınında olan ress noktasına ücretsiz gidiş hakkı kazanıyor :-) , wrack efekt olunca tankların resolvesi bunu kaldırıyor ama tank sadece kendini kurtarıyor. Bu yüzden boss Blazing Maw castine başladığında bossdan uzaklaşın castin sonuna doğru tekrar saldırın. Bu cast sırasında wrack effeckt aldığınızda resolve kullanmadığınız her sn'ye 2x - 3x diye katlanıyor o yüzden bu cast sırasında bunu iyi takip etmek gerekiyor. 3x oldumu tanklar kesin ölüyor zaten. Aşağıdaki resimde oluşan wract efektin resmi var dikkat ederseniz resmini çekim derken üzerimde 3x olmuş durumda :-)


·         
       Hellish Influence : Boss bu cast genellikle Blazing Maw dan sonra vuruyor. Bu casti vururken bossun etrafından sizin ayaklarınızın altına doğru genişleyen kırmızı bir halka çıkıyor bu halkanın içinde kalanlar yüksek damage alıyor. tanklarda dahil herkes bu genişleyen halkayı gördüğünde geriye, halkanın dışına doğru kaçmalı.Tanklar 'Cunning Deflection'a' bastığında kaçmasına gerek kalmıyor.
    
         Eviscerate : Bu cast boyunca agro kimdeyse o stun yiyor, bossun bu castini bozmak gerekli bunun için bossa knockback vurmak veya stun atmak gerek, Cast süresi Kb veya stun atmak için gayet uzun boss genelde bu casten sonra Blazing Maw castini vuruyor bu yüzden boss Eviscerate castini vurur vurmaz  Kb veya stun atmayın cast %70-80 lerdeyken yani castin sınuna doğru KB veya Stun atın. Cast bozulduktan 3-5 sn ye içerisinde Stun 'lana kişinin stun'ı kalkıyor.
·  

·           Vile Invocation : Boss bu casti canı %75 50 ve 25 olunca vuruyor bu cast sırasında bulunduğunuz alanın içerisinde herhangi bir köşede beyaz geniş bir halka çıkıyor bu casten kurtulmak için gruptaki herkes bu halkanın içine girmeli giremeyen .......   .Bu sırada etrafta çevresine ateş yayan mobblar çıkıyor bunları kesmeye çekmeye çalışmayın cast sonunda kayboluyorlar

     Tüm bunlar yapıldığında boss ölüyor sizde sandığınıza kavuşuyorsunuz, aoc armoryden aldığım bilgiye göre çıkan epic silahlar şunlar :



3. Boss (The Devourer)

            3. ve son bossumuz. Bu boss için ToS  lazım oluyor, Tos olmadan olmaz mı? OLUR! ama biraz zahmetli oluyor bir defa tos suz yaptığımı çok çok iyi hatırlıyorum (POM-BS-SIN-DEMO-DT-GUARD vardı grupta.) Bu boss için Healerların SF'si gerekli aynı zamanda Mage'lerin UC'si de iş görüyor. Şimdi gelelim boss'u kesmeye.. Boss 3 aşamada kesiliyor ilk iki aşamada bossun canı %50 den sonra tekrar %100 oluyor, 3. aşamada ise %60-70 den itibaren kesiyoruz.
                Bosumuz 'The Devourer' çağırmak için  Ymirs Devinin önünde bir adet balta duruyor (Ymir's Axe). Bu baltaya tıkladığımızda Boss birden yanımıza geliyor. Amacımız Ymir's devini kurtarmak, Ymirs'e biraz dikkatli baktığımızda garibanın kollarının zincirlenmiş olduğunu görürsünüz. Şimdi Bossu çağırmak için baltaya tıklayan kişi aynı zamanda Ymirs'in bağlı olduğu zinciri kıracak veya kesecek kişi olacak.
                Neyse...!  Bossu çağırdık kesmeye başladık, bossun canı %50 oldu mu baltayı alan kişi Ymirs'in bir zincirini kesmeye gidiyor, sağdaki veya soldaki hiç bir önemi yok. Ama zinciri kesmeye Bossun canı % 52-55 arası gitmeli burada süre önemli. Bossun canı %50 den fazla iken zincirin bağlı olduğu yerin yandığını görürsünüz zaten, bosun canı tam %50 oldumu ateş kayboluyor ve tıklanabilir hale geliyor (imlecinizde dişli resimi çıkıyor). Eğer zinciri kesmek için geç kalırsanız  o turu tekrarlarsınız. Zaten tüm parti aynı anda Knockback yerse bilin ki  zinciri kesemediniz. Bu işin zincir kısmıydı birde Boss kısmı var; Bossun canı %50 olduğumu canı tekrardan %100 oluyor ve etrafında 3-4 tane Add ler çıkıyor. Burada birlikte durmakta fayda var tanklar addlerin agrosunu aldıktan sonra başlıyoruz addleri kesmeye birlikte durmamızın sebebi ToS 'un SF sinin hepimize etki etmesi için, genelde ilk turda SF ye gerek olmuyor  ama işinizi garantiye alın ;-) Addleri kestikten  sonra tekrar bossu kesiyoruz bossun canı %50 oldu mu tekrar aynı senaryo bu sefer kalan diğer zincir kesiliyor ve Ymirs' in elleri serbest kalıyor. Yine Addleri kestikten sonra 3. ve son olarak Bossu tekrardan kesiyoruz. Sıkıntılı kısım burası zaten. 

Bos burada Şu 'Scorching Torment' atıyor işte bunu SF veya Magelerin UC'si ile kaldırmak gerekiyor bu Torment tüm partiye etki ettiği için TOS burada iyi oluyor, Torment kalkmaz ise yanlış hatırlamıyorsam 3-4 sn de bir 200-300 arası vuruyor, bayada  bir uzun süre üstünüzde kalıyor.




Bossun vurduğu castler :

Thirst of the Devourer : boss bu casti attığında mananız veya staminanız çok hızlı bir şekilde bitiyor dolayısıyla combo vuramıyorsunuz bunu atarken bossun etrafında siyah bir halka çıkıyor bu halka içinde kalanlara bu cast etki ediyor. Boss bu casti yaparken oluşan siyah duman çemberin içinden çıkarsanız herhangi bir sorun olmuyor, olurda stamina yada mananız biter ise biraz geri çekilip doldurup tekrar saldırmakta fayda var çünkü boss bu casti  sık sık atıyor kolay kolay dolmuyor mana veya stamina barınız. Aşağıda cast ve siyah çemberin resimleri var





Blast of the Devourer : İşte bu castte yukarıda bahsettiğim 'Scorching Torment' 'ı atıyor

Tüm herşeyi yaptığınızda bu bossdan çıkan itemler




KAYNAKLAR
Cast isim ve sürelerini aldığım ayrıca bu dungeonları öğrendiğim site:
http://cynarablog.wordpress.com/2012/10/11/amphitheatre-unchained/
Çıkan itemlerin resimlerini eklediğim site:
http://aoc.is-better-than.tv/armory.php?s=22


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder