Pillars of Heaven

Yer : Northern Grasslands 'daki Pillars of Heaven
Dungeon level : 80 --> 80 
Tavsiye klas dağılımı :  2 solider 
                                     1 Rogue
                                     1 Mage
                                     2 Healer
Perk :   Resolve (Solider)
            Steadfast (Healer)

    Bu dungeon da toplamda 4 tane boss var. Epic zırh parçaları sadece son bossdan düşüyor. Eğer amacınız epic zırh parçanızı alıp çıkmak ise 1. ve 3. bossu es geçip sadece 2 ve 4. bossu kesebilirsiniz. Size tavsiyem bütün bossları kesmeniz olur gerçekten basit ve kesilmesi keyifli bir dungeon ayrıca vanity için güzel parçalar da çıkıyor. :-)
    Bu dungeonun en eğlenceli tarafı bosslara giden yollardaki puzzellar (aslında puzzel da denmez ama... :D) 2. ve 4. bossa giden kapıları açmak için dungeonun farklı konumlarında anahtarlar var bunları yeri geldiğinde açıklayacağım, Şimdi gelelim bossların kesilmesine...! İçeriye girdiğinizde aşağıdaki resimdeki gibi 2 tane yol çıkacak karşınıza;
    Sonradan uğraşmamak için isterseniz bu 2 yoldaki mobları önceden temizleyebilirsiniz.


Ming The Knife ve Alpha Male (1. Boss)

    Aşağıdaki resimde de gördüğünüz gibi kurt boss(Alpha Male) ve Kadın boss(Ming The knife) olmak üzere yanyana 2 tane boss var.
    Kesilmesi gayet basit ve çabuk 2 tane boss. Tanklarınızından biri kadın bossu bahçeye çekmeli diğeri ise kurt bosu kitelamalı. Öncelikle kadın bossu kesmeniz gerekiyor,  bu bossu kesmek için herhangi bir taktik veya perk kullanmak gerekmiyor.  kadın boss kesilirken diğer tank, kurt bossu kitelamalı. Ama biraz farklı şekilde kitelamanız gerekiyor. Kitelamak için öncesinde birtakım hazırlıklar yapmanız gerekiyor.

Alpha Male(Kurt Boss) :  Aslında bu bossu kesmek için de herhangi bir taktik veya perk kullanmak gerekmiyor ama kadın boss kesilene kadar bu bossu taktiğine uygun şekilde oyalamak gerekiyor.  Bu bossu kitelayacak olan tankın öncesinde birtakım hazırlıklar yapması lazım:
  • Wolfbane Berries : Bu iki bossuda kesmeye başlamadan önce yandaki resimde gösterdim wolfsbane bush isimli çalıdan meyve gibi birşey toplamalısınız, bu zımbırtıdan gruptan 1 yada 2 kişi almalı , Bunu aldığınızda yine yandaki resimde gösterdiğim gibi çantanızın normal kısmına wolfbane berries isimli bir nesne gelecek. Bu pasif olarak çantanızda duruyor, buna tıklamanız felan gerekmiyor. Bu 2 bossu kesmeye başlamadan önce kurt bossu kitelayacak olan tank, çantasında bu zımbırtıdan olduğuna emin olsun. :-)
  • Tuzaklar : 2. olarakda aşağıdaki resimde gösterdiğim tuzakların bir yada ikisini önceden açmalısınız.
     odanın içerisinde her kolonun kenarında bir tane, toplamda da 4 tane tuzak var.
    Kurt bossu, kadın boss ölene kadar sırasıyla bu tuzaklara yakalattırmanız gerekiyor, Kurt bossun tuzağa yakalanması için özel birşey yapmanıza gerek yok, tuzağın üstünden geçtiğinde tuzak kendiliğinden kapanıyor ve 35 sn boyunca aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi rootlanıyor
  • Et Zehirleme : Her tuzağın yan tarafında içerisinde 2 tane kurt addlerin bulunduğu kafesler var. Kurt boss tuzağa yakalandıktan sonra tuzağın hizasındaki kafesin kapısı açılıyor ve kafesin içerisindeki 2 kurt add, kadın bossun tankına doğru koşmaya başlıyor. Size düşen görev bu 2 addin agrosunu diğer tanka saldırmadan alıp aşağıdaki resimde gösterdiğim yere götürmek.
     Bu iki kurt add size saldırdığı anda üzerinize yavaşlatma debuffu bırakıyor.
    Bu 2 kurtla fazla oyalanmadan hızlıca yukarıdaki resimde gösterdiğim alana getirmelisiniz. Bu alana girdiğiniz anda üzerinizde yukarıdaki resimde göstermiş olduğum %100 fizzle chance buffu etkin oluyor yani bu kurtlar artık size vuramıyor ve aynı şekilde sizde onlara vuramıyorsunuz ayrıca bu alanda durduğunuz süre boyunca staminanız bitiyor. Bu kurtları buraya çektikten sonra girdiğiniz bu alan içerisinde bulunan et yığınına tıklamalısınız yada çantasında wolfbane berries  bulunan başka bir kişi bu et yığınına tıklamalı. Ete tıklandıktan sonra bu 2 kurt, bu eti yemeye başlayacak ve zehirlenip ölecekler.
    Kurt bossu tuzağa yakalattırıp 2 addi zehirleyerek öldürme işini, kadın boss ölene kadar tekrarlamanız gerekiyor. Başlangıçta 4 tuzağıda kurmanıza gerek yok 2 kurtu zehirleyerek öldürme işi yaklaşık 10 sn felan sürüyor, kurt bossun root süresi ise 35 sn, yani ikinci tuzağı kurmak için fazlası ile zamanınız oluyor :-)
Not : Eğer tanklarınız sağlam ise yukarıda anlattığım bu tuzak kurma işi ile hiç uğraşmadan bu iki bossu birlikte kesebilirsiniz. Doğruluğu hakkında kesin bir bilgim yok ama ... bu iki bossu birlikte keserseniz vanity kurt kafalığı çıkmıyormuş

Brass Mask (2. Boss)

    Bossun nasıl kesileceğini açıklamadan önce bossa giden kapının nasıl açılacağını kısaca özetlemek istiyorum... 
    2 numaralı resimdeki kapı 2. bossa gitmek için açmanız gereken kapı. 1 numaralı resimdeki yer de; yazının başında göstermiş olduğum resimde ki yolun sonu.
    Öncelikle 1 ve 2 nolu resimlerdeki yerlere giden yolları temizlemeniz gerekli. Daha sonra gruptan 1 kişi numaralı resimdeki yere gitmeli grubun geri kalanlarıda 2 numaralı resimdeki kapının önünde beklemelidir. 1 numaralı resimdeki yere giden kişi kapının önündeki kolu çektiğinde 3 numaralı resimdeki gibi 2. bossa giden kapı açılacak. İçeriye girdikten sonra geride kalan kişiyi içeri almak için hemen sağ taraftaki boşluğa atlayın kapının önündeki çekin. Çektiğinizde 4 numaralı resimdeki gibi kapı açılacak ve dışarıda kalanlar içeriye girebilecek. İçeride bir grup mob var bunları temizledikten sonra Bossa saldırmaya hazırsınız. :-)
    İki aşamalı olarak kesilen ve kesilmesi gayet basit olan bir boss, herhangi bir perk falan kullanmanıza  gerek yok.
1. Kısım
     Bilmeniz gereken özel birşey olmadığı için direk olarak bossun yaptığı castleri açıklayacağım bu castlerden sadece 2 si tüm grubu ilgilendiriyor.
Boss un Vurduğu Castler :
  • Anklebite : Agro sahibine 5 sn lik root atar, Boss root attıktan sonra odanın içerisinde rastgele bir yere koşarak gruptan uzaklaşıyor
  • Heart Piercer : Gruptan en uzaktaki kişiye yüksek bir vuruş yapıyor
  • Signal : Öncelikle şunu belirteyim böyle bir cast yok!!! Bossu keserken ekranda ara sıra On screen mesaj olarak aşağıdaki resimdeki gibi bir yazı çıkyor
Bu yazıyı gördüğünüzde hemen aşağıdaki resimde gösterdiğim çardağın içine girmelisiniz
Bu yazı çıktıktan 2-3 sn sonra odanın üst tarafındaki okçular grubu ok yağmuruna tutuyor, buraya saklanarak bu ok yağmurundan kurtulabilirsiniz.
Not : Eğer Chat pencerenizde 'Brass Mask Signals .....' yazısı gözükmüyor ise chat pencerenizin filtre ayarlarından system mesage 'a tik atmalısınız.
  • Burning Arrow : Ok yağmuru bittikten sonra boss bu casti yapmaya başlıyor (yukarıdaki resimden görebilirsiniz). Boss bu casti bitirmeden çadırın içinde çıkmalısınız. Boss aşağıdaki resimde de gösterdiğim gibi grubun olduğu yere AoE alev atıyor. Bu ateşin içinde kalırsanız doğal olarak ölüyorsunuz :D
    Bu şekilde bossu canı %12-10 kalana kadar kesiyorsunuz. Bossun canı %10 'a yaklaştığında boss sizden kaçıyor ve kaçtığı yoldan 2 tane add geliyor. İsterseniz önce bu iki addi sonra bossu yada bu iki addi bossla birlikte kesebilirsiniz .

2. Kısım
    Boss sizden kaçtıktan sonra boss aşağıdaki resimdeki gibi %90 damage defleciton buffu alıyor
    Bu buffu silmek için bossun kaçtığı alan içerisindeki kolonların dibinde patlayıcı çanaklar var. Bossu bu patlayıcı çanaklardan birinin yakınına çekip bu çanağı keserek patlatmanız gerekli, çanak patladığında gruptaki herkes KnockBack yiyecek ve boss stunlacak ayrıca bossun üstündeki %90 deflection buffuda silinmiş olacak . Yandaki resimde patlatmanız gereken çanağı gösterdim. Bu buff kalktıktan sonra boss sizden yüzde kaç canla kaçmışsa kaldığınız yerden devam ederek, bossun kalan kısımı bitireceksiniz. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken herhangi bir cast falan yok.

3. ve 4. bossa giden yol
    Eğer dungeonun girişindeki görevleri almadıysanız yada yapmayacaksanız 3. bossa giden yoldaki mobbları kesmenize gerek yok. Yandaki resimde gösterdiğim minik göle kadar koşun ve suya dalın. Suyun altında resimdeki gibi 2 tane geçit var, soldaki geçitten gittiğinizde 3 ve 4. bossa giden yollara ulaşacaksınız.

I-Po Master of Bats (3. Boss)


    Suyun altındaki geçitten geçtikten sonra res paddin hemen sol tarafında yandaki resimdeki gibi uzun bir sarmaşık var 3. bossa gitmek için bu sarmaşığı kullanacaksınz. Sarmaşığın sonuna vardığınızda dikkatli olun çünkü tırmandığınız samaşık bir duvarın üzerinde , sonunda durmayıp ilerlerseniz çıkmanız ile duvarın öbür tarafına düşmeniz bir olabilir ;-) Aşağıdaki resimdede boss ve bossu keseceğiniz alanı gösterdim.
    Bu bossu kesmek için tankın resolve, healerların Steadfast perkini kullanmaları gereklidir


Bazı Cast isimlerini aldığım kaynak guild sitesi
http://dominionknights.guildlaunch.com/forums/viewtopic.php?t=5782639

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder