Palace of Yun Rau

Yer : Chosain Province 'de ki Palace of Yun Rau
Dungeon level : 80 --> 80
Tavsiye klas dağılımı : 2 solider
                                      2 Rogue
                                      1 Mage
                                      1 Healer
Perk : Tainted Weapons (Rogue)

            Finely Honed (Rogue)
            Steadfast (Healer) (zorunlu değil)


    Taktikler doğru bir şekilde uygulandıktan sonra tamamlanması basit bir dungeon Buradaki bossu tanklamak için çok iyi bir zırha ihtiyacınız yok. Dikkat edilmesi gereken sadece 1-2 nokta var. Bu dungeon 2 aşamalı aynı bossu 2 defa öldürüyorsunuz. 

1. Kısım
    Palace of Yun Rau 'nun kapısından içeriye girdiğinizde aşağıdaki resimdeki (resim pek net değil ama :D ) gibi  4 mobb ve 1 boss var. 




    Bu 4 mobb u 2 'şerli 2 'şerli  çekip kesiyoruz ve Boss 'a geliyoruz. Bu bossu kesmek için bilinmesi gereken 2 casti var;

Unholly Essence : Adında anlaşılacağı gibi Unholly vuran bir AoE vuruş bu casti yaparken rastgele gruptan birini seçiyor seçtiği kişini ayaklarının altında aşağıdaki resimdeki mor çemberler çıkıyor ve çemberin içinde kaldığın sürece az bir miktar vuruş yapan bir dot bırakıyor ve bu dot çemberin içinde kaldıkça stuck lanıyor ayrıca stamina/mananızı bitiriyor. Bu cast için 2 farklı taktik uygulanabilir 
1. taktik cast başladığında hedef kim ise gruptan uzaklaşıp cast bittiğinde tekrar grubun yanına gelebilir.
2. taktik cast bittiminde yerde mor çember çıktıktan sonra tank bossu temiz  bir yere çeker ve orada bossu kesmeye devam edersiniz.
aşağıdaki resimde mor çemberlerin resimi var:




Yun Fire : Bütün alanı kapsayan AoE vuruş boss bu casti yaparken boss ile aranızda bir nesne olmalıdır. Odanın içerisinde ilk resimde de görüldüğü gibi 6 tane içerisinde ateş yanan fincanlar var boss bu caste başladığında boss ile aranızda aşağıdaki resimdeki gibi bu fincanlar olmalıdır.



    Bu fincanların etrafından bazen ateş çıkıyor bu ateşe de dikkat edilmeli. Cast bitimine kadar etrafından ateş çıkmayan bir fincana yetişemeyecekseniz etrafında ateş olan fincanın arkasına da saklanabilirsiniz zaten çok abartı vurmuyor.
    Sadece bu 2 caste dikkat ederek bossu kesiyoruz ve 1. aşamayı tamamlamış oluyoruz bu bossdan herhangi bir kutu falan atmıyor.
    
2. Kısım

    Bu aşamadaki savaşımız diğer odada gerçekleşiyor. Healer 'lar SF yi ve Rogue 'lar FH/TW yi bu kısımda kullanıyor. Ilk Bossu kestiğimizde Bossun ilk başta durduğu yerdeki kapı açılıyor ve bossun healer'ı gelip bossu yeniden canlandırıyor ve boss diğer odaya geçiyor. Buradaki healer HM başlatmak için gerekli anahtarımız. Bu healer'ı kesip bossa saldırırsak Normal Mod Healer'ı tankın biri kitelar ise  Hard Mod u başlatırız. Her zaman ki gibi NM ve HM taktikleri  aynı sadece perkleri kullanmıyoruz. Boss içeriye girdikten sonra anahtarımız olan helaer sağdaki veya soldaki direğin arkasında olabilir her zaman aynı yerde olmuyor, Normal Mod için healer kesilirken aynı anda bossda aktif oluyor bu yüzden Bossu tanklayacak olan kişi grubun diğer elamanları healerı kesene kadar bossu tek başına tanklamalıdır, diğer tank ise heaları odaya girdiğiniz kapının orada tanklaması gerekir eğer kolanların orada tankladğınızda bazen kolonların etrafında da 1. kısımdaki gibi ateşler çıkıyor bazen sadece birinden ateş çıkarken bazen ikisindende ateş çıkabiliyor bu yüzden healerı giriş kapısının orda tanklamakta fayda var tabi bu normal mod için. 
    Hardmod yapmak için ise daha öncedende yazdığım gibi bu healer'ı kitelamak gerekli. Bu dungeona girdiğinizde başlangıcı şu şekilde yapmanızı tavsiye ederim!! İlk başta gruptaki herkes bossun yanında olmalı zaten boss odaya ilk girdiğinizde size yeşil gözüküyor aynı şekilde healer da 10-15 sn içerisinde boss kendiliğinden aktif oluyor. Bu 10 - 15 sn içerisinde boss aktif oluncaya kadar herkes bossun yanında olmalı, boss aktif olunca healerı kite layacak olan tank healerın yanına gitmeli. Boss aktif olmadan önce healerın yanına gidildiği zaman bazen boss aktif olur olmaz doğrudan healerın yanına koşuyor ve bossu tanklayacağınız pozisyon falan bozuluyor vesaire vesaire ..... Dediğim gibi başlangıçta herkesin bossun yanında olması iyi bir taktik. 
    Bu boss için önemli bir noktada DPS ve Healer bossun arkasında, tank ise bossun önünde olmalıdır. Çünkü bossun tüm atakları ön tarafa etki ediyor. Buraya kadar olan kısım hazırlık kısmıydı bossun kesilmesi ve perklerin kullanılması ise şu şekilde:
    Boss aktif olduğunda bossun üstünde aşağıdaki resimdeki gibi sarı renkli bir buff oluyor bu buff'ı roguelar FH ile kaldırıyor.




    FH sadece başlangıçta kullanmak gerekli bu sarı buffu sildikten sonra bir daha çıkmıyor. FH kullanılmadığı zaman boss Agro sahibinin vuruşlarının bir kısmını kendine yansıtıyor yani tankınız çok fazla hasar almaya başlıyor.
    Birde rogueların TW kullanması gerekli, TW ile bossun kendini healleyen yeşil renkli buff nın silinmesi gerekli. Aşağıdaki resimde de TW ile silmeniz gereken buff ın resimi var




    Rogueların  gözü sürekli bossun üzerindeki bufflarda olmalı. Genelde buffı ilk kez sildikten sonra TW nin cooldownı bittikten 5-10 sn içerisinde bu buff tekrar çıkıyor. 


Boss un Vurduğu Castler : 


Frost Whisp: En önemli casti budur. Sadece ön tarafa etki eden ve çok ciddi hasar ve debuff veren frost vuruşdur zaten boss çoğunlukla magic damage vuruyor ama tanklamak için ciddi bir protection zırha ihtiyacınız yok. Agro tankda olduğu sürece bu caste sadece tanklar dikkat etmelidir.  cast süresi yaklaşık 6-7 sn'dir. Boss bu caste başladığında tank bossun önünden çekilmeli 1-2 m sağa sola veya bossun arkasına geçmeli. Tank olarak sağa veya sola kaçacaksanız gideceğiniz yere iyi bakmalısınız çünkü bir tarafınızda sürekli 1. kısımdaki çanaklarda olduğu ateş çıkmaktadır ve bu ateş her zaman aynı yerde olmuyor bossu kestiğiniz süre boyunca size en yakın olan noktada çıkıyor bossu tanklar ikende bu ateşe temas etmemeye dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki resimde boss  Frost Whisp castini atarken ki hali var.




    Resimde de gördüğünüz gibi boss casti atarken castin önünde durmuyorum. Sağa veya sola kaçıyorum.


NetherFrost : Boss bu casti yaparken grubunuzdan rastgele bir hedef seçiyor ve ona aşağıdaki resimdeki gibi bir dot bırakıyor. Bu dotu silmek için 2 farklı yol var.
1. taktik; Healer ların SF si bu dotu siliyor. Healerlar, boss netherfrost castini yaparken bossun hedefi kimse onun yanına gidip SF ile bu dotu silebilir. Ayrıca grup listesinden kişilerin isimlerinin yanlarındaki bufflara bakarakta dotun kimde olduğunu bulabilirsiniz.
2. taktik; Bu dotu alan kişi odanın içerisindeki ateşlerden birinin içerisine girip hemen geri çıkarsa da bu dot siliniyor.Yani bu dungeon için SF zorunlu değil!!
Aşağıdaki resme bakarsanız ben dotu silmek için ateşe doğru koşuyorum.



  
    Bu boss ile bilinmesi gereken bu 2 casttin dışında önemli başka bşr cast yok.

    Son bir noktada healer ı kitelayan tank için. heları tanklayan kite mümkün oldukça grubun diğer elemanlarının yanına yaklaşmamalı healerı kitelar iken healer size aşağıdaki resimdeki debuffları veriyor bu debufflar yakınınızdakilere de bulaşıyor. Çok büyük rakamlar olmasa da tankın daha fazla hasar almasına sebep olursunuz. 



    Bu arada heaları nasıl kitelamanız gerektiği ile ilgili bir şey yazmamışım. Onunla da ilgili kısaca 1-2 şey söyleyebilirim. Boss aktif olduktan sonra heaların yanına gidin ona irritate basıp agrosunu aldıktan sonra healer ile aşağıdaki resimdeki kolonların etrafında bir nevi saklambaç oynayın healer bir cast atarken healer ile aranıza kolonu koyarsanız healer size vuramıyor casti bozuyor.


Bu dungeonla ilgili bilinmesi gerekenler bana göre bunlar burada anlattıklarımı doğru bir şekilde yaparsanız kolaylıkla tamamlayabileceğiniz bir dungeon


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder