Den of the Crowmen

Yer : Chosain Province 'de ki Mines of Chosain
Dungeon level : 80 --> 80
Tavsiye klas dağılımı : 2 solider
                                1 Rogue
                                1 Mage
                                2 Healer
Perk : Resolve (Solider)
         Elusive Nature (Solider) [Pasif perk]
         Steadfast (Healer)


    Taktik olarak basit bir Dungeon ama üstü başı sağlam bir grup ile yapılmasını tavsiye ederim, Boss çok sağlam 'Critical Hit' vuruyor. Bu yüzden 'Elusive Nature' diğer dungeonların yanısıra burada daha fazla önem taşıyor. Bu dungeona girecek olan yakın dövüş sınıflar için(özellikle Asassin) tavsiyem en az %11 mitigation ve 6500 Healt (Buff 'sız) 'a sahip olmalarıdır. Tabi bu diğer sınıflar içinde geçerli ama uzaktan vurdukları için yakın dövüş sınıflara göre daha avantajlılar çünkü bossun vuruşunun etkisi bossdan uzaklaştıkça azalıyor. Tanklar içinde 'Elusive Nature' dışında 'Forced Engine' perkinin açık olmasını tavsiye ederim çünkü  'Forced Engine' size pasif olarak +%20 'critigation Chance' veriyor.
    Şimdi gelelim bossun kesilmesine... Bu bossu da Chosain Province' deki diğer dungeonlar gibi 2 aşamada kesiyoruz.

1.Kısım

    Bu dungeonun en sıkıcı kısmı burası Trash (Temizlik) . Bossun olduğu kısıma ulaşmadan önce bir iki düzine mobb kesmek zorundasınız. Bu mobbların bir kısmı epic mobb, bir kısmıda normal mobb birde mini boss var ama bu boss her zaman çıkmıyor. ama çıkma olasılığı %95'e yakın :D
    içeriye girdiğinizde belirli aralıklar ile duran kuş mobblar ve aşağıdaki resimdeki gibi kuşların altında veya yanında yumurtalar göreceksiniz. 


    Tabi bu resmi Dungeonu temizledikten sonra çektiğim için kuşlar yok :D ortalıkta duran kuşları sırayla çağırıp kestikten sonra bu yumurtalara tıklıyoruz her yumurtadan 1 yada 2 mobb çıkıyor. Yol boyunca bu şekilde ortadaki kuşları ve yumurtalarda ki kuşları kese kese bossu keseceğimiz alana kadar ilerliyoruz. Bossu keseceğimiz alanda başka bir yumurta daha daha var bu yumurtaya diğerleri gibi tıklayamıyoruz. Aşağıda resimde Bossları keseceğimiz alanlar ve bu yumurta var.


    Bu yumurtayı bossu çağırmak için kullanıyoruz. Ayrıca bu yumurta Hard Modu ve Normal Modu başlatmak için gereken anahtarımız. Eğer bu yumurtayı komple keserseniz  Normal Mod , %30-50 civarlarında keserseniz Hard Modu başlatırsınız. Her zaman olduğu gibi Hard mod ve normal Mod taktikleri aynı sadece perkleri kullanmıyoruz AMA bu dungeonda Normal Modda küçük bir farklılık var Hard modda 2 Boss çıkıyor biri kesilir iken diğerini kite lıyoruz , Normal Modda böyle birşey yok sadece 1 boss çıkıyor, onun dışında taktikler aynı. 
    Bu yumurtayı %40 civarlarında kestiğimizde bossumuz ortaya çıkıyor.Tabi bu yumurta kesilir iken grubun diğer elemanlarının yukarıdaki resimde 1 ile gösterdiğim yerde beklemesini tavsiye ederim.
    Hard Modda 2 tane kuş bossumuz var birinin boyutu diğerine göre daha büyük. Ilk önce büyük olan kuş ortaya çıkıyor, offtank yada tankın biri bu kuşun agrosunu alarak yuvarlak alanın içerisinde büyük kuşu kitelıyor odanın ortasında 2-3 tur döndükten sonra 2. boss ortaya çıkıyor, diğer tankta bu kuşun agrosunu alıyor ve bu bossu 1 numaralı yerde tanklamaya başlıyor. Burada tanklara tavsiyem bossu aşaıdaki resimde çarpı koyduğum yerde tanklamasıdır.


    Uzaktan vuran sınıflar ise 1 ile işaretlediğim alan içerisinde, bossun tanklandığı yerden uzakta bir yerde durmalıdır. (Mesela yukarıdaki resimde benim durduğum yerde veya Necronun petlerinin olduğu yerde.) Daha önceden de bahsettiğim gibi bossdan uzaklaştıkça bossun yaptığı AoE 'nin etkisi azalıyor. Bu dungeon için tavsiyem 2 healer. Burası için 2 healerı tavsiye etmememin sebebi tanklar değil, gurubun geri kalanlarıdır. herkesin üstü başı iyi ise tek healerlada sorunsuzca yapılabilir.
    Buraya kadar yazdıklarım hazırlık kısmıydı. Şimdi gelelim bossun kesilmesine. Tank küçük bossu x ile işaretlediğim yere çektikten sonra bossu kesmeye başlıyoruz. Bu Bossun vurduğu castler arsında grubun diğer oyuncularını ilgilendiren bir cast yok..
    Boss belirli aralıklar ile tanka Wrack Effect bir debuff bırakıyor ve bu wract effect stucklanıyor. Bu deduff 2x yada 3x olduğunda tanklar üstündeki bu debuff 'ı Resolve ile silmelidir. Tavsiyem 2x olduğunda silmenizdir,çünkü bu debuff 'ı Resolve 'un cooldownı bitmeden yeniden tekrarlıyor, bu debuff 'ın her bir stuckı sizden -%5 mitigation siliyor dolayısıyla daha fazla hasar almaya başlıyorsunuz. Aşağıdaki resimde bu Wract Efect 'in simgesi ve bunun açıklaması var:



    Bu wract effecti bellirli bir castten sonra atmıyor dolayısıyla bunun stuckını kendiniz takip etmelisiniz.

Venemous Pect : Tankın üstünde yanlış bilmiyorsam 5x' e kadar stucklanan lanet bir Dot, öldürmüyor ama süründürüyor yukarıdaki resimde 5x de ki etkisi yazıyor, her 3 snde bir 513 - 513 vuruyor. Bu casti her yaptığında +1x stuck alıyor.
Venemous Ruin : 1. kısımda gruptan rastgele seçtiği birine önemsiz bir dot atıyor isterseniz Steadfast (SF) kullanarak silebilirsiniz. Ama bu dediğim sadece 1. kısım için, aşağıdaki resimde bu dot ve dotun açıklması var:


Wing Tornada : AoE bir Cast bütün gruba etki ediyor. Genelde Kritik vuruyor. Bossun yakınında iseniz %10 - 13 mitigation ile 4500 - 5500 civarında bir hasar alırsınız ve boss bu casti sık sık atıyor, bu yüzden size tavsiyem buffsız en az 6500 health.

   1. kısım için bilinmesi gereken bunlar  bu bossu canı %10 olana kadar kesiyoruz. bossun canı %10 olduktan sonra boss sizden kaçıyor ve 2 kısım başlamış oluyor.


2. Kısım 

    Küçük boss sizden kaçtıktan sonra hızlı bir şekilde büyük kuş bossa gidiyoruz ve bu bossu ister ortada isterseniz 1 numaralı yerde tanklayıp kesmeye başlıyoruz. Aynı şekilde bu bossda tanklara wract effect bırakıyor buradaki wract efecti hemen Resolve ile silebilirsiniz stucklanmasını beklemize gerek yok çünkü bu kuş bu debuffı daha uzun sürede tekrarlıyor. Aynı şekilde buradaki attığı Ruinde önemsiz yine grup içerisinde rastgele seçtiği birine önemsiz bir dot atıyor ama bu dot tanklara gider ise bunu Steadfast ile ile silmekte fayfda. Bu bossuda bu şekilde canı %50 olana kadar kesiyoruz %50 den sonra bu bossda sizden kaçıyor :D 
    Büyük boss sizden kaçtıktan sonra hızlı bir şekilde 2. resimde işaretlediğim 2 numaralı yere doğru koşuyoruz çünkü 1 numaralı yer ve orta alanı size hasar veren bir zehirli gaz kaplıyor aşağıdaki resimde kaçan bosslar ve bu zehirli gaz var:


    2. bossda sizden kaçtıktan sonra 2 numaralı yere çıkıyoruz, buraya çıkmamızın sebebi odadaki zehirli dumandan ziyade bulunduğunuz yere doğru çok fazla minionunun sürekli olarak size doğru gelmesi. Bu minionları alan vuran combolarınız veya spellleriniz ile hızlı şekilde kesmelisiniz, burada mage 'lere iyi iş düşüyor Spellwave kalkıp bu minionları hızlı bir şekilde öldürmeli.         Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi 'Sonic Screech' diye 2 dk'lık bir buff var. 2. dk 'nın sonunda odanın içerisindeki duman kalkıyor ve büyük kuş boss yeniden aktif oluyor. Yani gelen minionları ve mobbları kesmek için 2 dk süreniz var. Minionlar bittikten sonra son olarak 2 tane epic mobb geliyor bunlarıda kestikten sonra tekrar orta alana iniyoruz ve büyük kuşun yeniden aktif olmasını bekliyoruz.
    Büyük kuşu yine aynı taktikler ile kesiyoruz.

screetch :

 Büyük kuş bu castten sonra bütün gruba Ruin atıyor bu ruini SteadFast ile kaldırmak zorundasınız. Çünkü bu ruin bütün gruba -%50 heal mod. veriyor yani size gelecek olan birim heal yarıya düşüyor. Aşağıdaki resimde bu Ruinin simgesi ve açıklaması var.



    Aynı şekilde tanklarda resolve ile üstündeki wract efecti silecek. Bu sefer boss bizden kaçmayacak ve büyük kuş  bossu öldüreceğiz, büyük kuş öldükten hemen sonra küçük kuş en son bıraktığımız gibi %10 veya daha altı bir can ile aktif olcak aynı castler ve taktikler bossun kalan kısmı içinde geçerli. Küçük kuş bossuda kestikten sonra bu dungeonu tamamlamış oluyoruz.

Not : 1. kısımda veya 2. kısımda wipelarsanız yani grup olarak ölürseniz bosslar resetlenip yeniden kesebilirsiniz ancak büyük bossu kestikten sonra küçük bossun kalan %10luk kısmını keser iken wipelar iseniz epic kutuyu alamazsınız ve Hard Moddu yakmış olursunuz, yani işin açıkçası hard mod ayarında normal mod yapmış olursunuz :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder