Kang Pagoda

Yer : Northern Grasslands'daki Kang Pagoda
Dungeon level : 80 --> 80 
Tavsiye klas dağılımı :      2 solider 
                                    1 Rogue
                                    1 Mage
                                    2 Healer
Perk : Chromatic Warding (Sadece Addleri tanklayacak olan Solider için)[Zorunlu değil]
            Steadfast (Healer)

    Taktiksel olarak gayet basit bir yer, Sadece Hard Modunda tanklığı sıkıntılı olan bir dungeon. En az %50 veya %50 ye yakın rakamlarda Portection Zırhı olan bir tank lazım yada çok iyi bir Healer, hiçbiri yok ise 3 tankla birlikte yapılabiliir.     Diğer Dungeonlarda olduğu gibi burada da Hard Mod ve Normal Mod taktikleri aynı. Bu dungeonda Normal Mod 'u başlatmak için küçük bir puzzle var (aslında puzzle denmez ama bunun için daha iyi bir isim bulamadım
), bu yüzden bu dungeon için Normal mod kısmını biraz detaylı anlatacağım.
    İçeriye girdiğinizde aşağıdaki resimdeki gibi 2 şerli olarak duran 4 tane epic mobb var öncelikle bunları kesmeliyiz.


 bu addleri kestikten sonra direk olarak bossun olduğu odaya çıktığımızda bossun önünde aşağıdaki resimdeki gibi 3 tane Add olduğunu göreceksiniz. Bu addler Hard modu ve Normal modu başlatmak için gerekli anahtarımız.

    Eğer bu addlere ve bossa aynı anda saldırırsanız Hard Mod, önce addleri teker teker çağırıp kestikten sonra boss yalnız kaldığında bossa saldırırsanız Normal Modu başlatmış olursunuz.

Normal Modd Puzzle 'ı

    Yukarıda da bahsettiğim gibi Normal Mod yapabilmek için bossun önünde duran 3 tane addi teker teker çağırıp kesmemiz gerekli tabi bu addleri kafamıza göre çağıramıyoruz, çağırmak için küçük bir oyunumuz var, her bir add için bir oyun!
    1. Add'i çağırmak için: Odaya girdiğimizde içeride oturan 'Harem girl' isimli bir kadın var. Kadına sol tarafdaki bir tabak içinde 'Large ruby' isimli kırmızı taşı vermelisiniz. Bu taşı oradan aldıktan sonra kadının üstüne tıklayın kadın ayağa kalkıp kırıtmaya başlayacak ve yukarından bir tane mobb gelecek. Aşağıdaki resimde Bu yakut ve kadın var:

    2. ve 3. Add'i çağırmak için : Bunlardan hangisini önce veya sonra çağırdığınızın bir önemi yok.

    Odanın içerisinde kafeste kaplan ve bossun olduğu odaya giden merdivenlerin orada da et var buradaki eti alıp kaplana verdiğinizde 2. mobbu çağırmış olacaksınız. Aşağıdaki resimde bu kaplan ve et var:

   3. ve son mobu çağırmak için de odada patates çuvalı ve ateş üstünde güveç var, patatesi bu güvecin içine attığımızda, yukarıda kalan son mobb geliyor. Aşağıda ki resimde bu patates ve güveç var:


    Bu şekilde yukarıdaki 3 mobb'uda çağırmış oluyoruz. 



Hard Mode

    Yukarıda da yazıdığım gibi Hard modu olması için ' Animal Handler, Harem Master ve Provisioner ' İsimli üç Add 'i bossla birlikte kesmelisiniz  Genel olarak bossun kesilmesini şu şekilde özetliyebilirim: Bu bossu 2 aşamada kesiyorsunuz 1. aşamada 3 addi de öldürüp Şişko boss 'Po-Sha 'yı %10 kadar keseceksiniz, 2. aşamada ise Po-Sha 'nın içinden çıkan 'Ravenous Fiend' isimli 2. bossu keseceksiniz ve dungeonu tamamlamış olacaksınız :-) Ayrıca bu bossu kesmek için tüm particle 'ların açık olması gerekli.

1. Kısım : Po-Sha ve Addler

    Bossu kesmek için 2 gruba ayrılmanız gerekli;
1. Grup : 1 Healer + 1 Tank  yada 1 Tank
2. Grup : 1 Tank  +  3 DPS   yada 1 Tank + 2 Healer + 2 DPS
   1. Grup, addler kesilene kadar Po-Sha 'yı oyalacak, 2. Grup ise addleri çok hızlı şekilde kesecek. Bu 3 add Magic Vuruyor, Po-Sha ise fiziksel vuruyor. Addleri tanklayacak olan tank mutlaka protection zırh giymeli. (%50 'ye yakın protection gerekli). HM'a başlatmadan önce addleri tanklayacak olan tank, diğer tankla beraber odanın en uzak köşesinde durmalı. Önce addleri tanklayacak tank herhangi bir addi başlangıçta irritate ile yada crossbow la  çağırdıktan sonra Po-Sha 'yı tanklayacak olan tankta şişkoya irritate atıp 2. grubun tankının addlere Charge olmasını yada saldırmasını beklemelidir. Burada asıl önemli olan kısım bu 3 addin doğru bir şekilde çekilmesidir.



Addlerin Çekilmesi : Yandaki resimde de görüldüğü gibi bossun önündeki 3 add ayrı ayrı duruyor.  Bu addler caster olduğu için bu addlere yaklaştığında yada irritate attığınızda size bulunudukları yerden saldırmaya başlayacaktır. Bu addlerin bir arada durup beraber kesilmesi gerekli, istediğiniz kadar fazla protection 'ununuz olsun uzun süre tanklamak çok zor, mümkün olduğunca hızlı şekilde bu addlerin kesilmesi gerekli. 
    Sol taraftaki resimde kırmızı oklar ile gösterdiğim 2 nokta, addleri çağırmak için en ideal yerler. Bu noktalardan addlerin herhangi birine crossbow la vurmalısınız yada size yakın olan adde irritate atmalısınız. Addi çağırdıktan sonra 2-3 sn bekleyin ortadaki ve arka taraftaki add size vurmak için ön taraftaki addin yanına gelecektir. Bu 3 add yanyana geldimi addlere charge olarak addleri grubunuzla beraber addleri kesmeye başlayabilirsiniz. Addler her ne kadar birbirine yaklaşmış olsada  tam olarak yanyana gelmezler bu yüzden addlere vururken 1-2 comboda bir hedefinizi değiştirin ki addlerin agrosu DPS e dönmesin. Aşağıdaki resimde addlerin yanyana getirilmiş hallerinin resmi var, tabiki addler bundan daha iyi şekilde de yanyana getirilebilir :-)
Po-Sha : Addler ölür ölmez gruptaki herkes şişko bossa salıdırmaya başlamalıdır, addleri tanklayan tank yada Po-Sha'yı tanklayan tank isterse boss agrosunun eşitlenmesi için 2 grup birşleştiği anda bossa goad atabilir. Bu bossda dikkat edilmesi gereken cast var. Ayrıca tanklar önde dps lerde aşağıdaki resimde gösterdiğim yeşil renkli poison un içinde kalmayacak şekilde uygun bir yerde durmalılar, DPS ve healer lar mümkün olduğunca bossun önüde  tanklar ile birlikte durmamalısınız.
    Aynı şekilde tanklarda kesinlikle bu yeşil zımbırtının içerisinde bossu tanklamamalısınız. Ne olduğunu anlamadan canınız erimeye başlar :-)

Bossun Vurduğu Castler :
  • Spew : Sadece ön tarafa vuran bir castBoss bu caste başladımı tanklar yana kaçmalıdır. Aşağıda spew castinin resmi var.
        Bu castin sonunda boss önündekilere 'Phsical Ruin' bırakıyor, Bu ruin healerların SF ile silinmelidir. Aşağıdaki resimde de bu ruinin resmi ve açıklaması var
  • Mental assault : Boss bu castte, gruptan en uzaktaki kişilere unholly vuruş yapıyor, eğer gruptan 1 kişi (mana kullanan) (tavsiye 2 kişi) uzaklaşmaz ise bütün grup unholly hasar alıyor. Bu castin sonunda bossun bıraktığı dot önce mana nızı sömürüyor, mananız bittikten sonra da dot canınıza etki ediyor, yani önce mana absorb yapıyor

   
    Po-Sha 'yı canı %10 olana kadar kesiyoruz. %10 da bu boss ölüyor ve Po-Sha 'nın içinden 'Ravenous Fiend' isimli 2. boss çıkıyor. Po-Sha öldüğünde etrafını yeşil tamamen yeşil renkli Poison kaplıyor. Boss ölür ölmez bossun oradan uzaklaşmalısınız. Capture the Vial Gas görevini yapmak için boss öldüğünde ikinci boss canlanana kadar bu zehirin içine girin ve görev ile birlikte gelen şişeye tıklayın 2-3 denemede görevi tamamlarsınız. 2. boss öldüğünde bu gaz kalkıyor dolayısıyla görev yalan oluyor :-)

2. Kısım : Ravenous Fiend
   
    Bu bossu çok hızlı kesmek zorundasınız çünkü boss belirli bir süre sonra tanklanamaz hale geliyor. Canınız çok azaldığında yada agro size döndüğünde bossu odanın etrafında kitelamasınız.

Bossun Vurduğu Castler :

  • Hunger : Bu boss ile ilgili bilinmesi gereken tek cast bu! Boss her 30 sn de bir bu casti yapıyor cast sonunda agro kimdeyse o kişi Stun lanıyor ve agro otomatik olarak agro listesindeki 2. kişiye dönüyor bu yüzden DPS ler biraz dikkatli olmalıdır. Hunger castinin sonun da 2. tank bossa hemen irrtitate atmalı. Hunger castinin sonunda boss üzerine aşağıdaki resimde gösterdiğim +damage multiplier buff ını stucklıyor
    yani bossun size vuruşu her stuck da %10 artıyor bu yüzden belirli bir süre sonra boss tanklanamaz hale geliyor. Ayrıca bu cast sonunda stun lanan kişiye aşağıdaki resimde gösterdiğim debuffu bırakarak sizin vuruşlarını %40 azaltıyor

Ve mutlu son............ 
Bonus Resim :D



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder