Parser [DPS Metre :-) ] Kullanımı

    Sizin ve grubunuzdakilerin veya Raiddeki diğer oyuncuların vurduğu toplam DPS, Heal i vb. gibi birçok durumu görmenizi veya takip etmenizi sağlayan bir program, Funcom tarafında onay aldığı için herhangi bir hack hile muamelesi görmezsiniz. Aslında 2-3 farklı Parse Programı var ama ben kendi kullandığım  Guild Stats'ı temel olarak anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Parserı aşağıdaki linkten indirmemiz gerekli.
yada
Benim Arşivimden: İndirmek için Tıklayın  (v2.3.0.35)
    Programı indirip kurduktan sonra Program aşağıdaki gibi gözükecektir:


     Programı çalıştırdıktan sonra sadece 1 defaya mahsus 1-2 ayar yapmamız gerekli.
     Ilk Başta oyunun bilgisayarınızda kurulu olduğu klasörü tanıtmalısınız eğer oyun orijinal konumunda iste buna gerek yok.

    Yukarıdaki resimde sol üstte File kısmına tıklayıp oradan File--> Set Game Folder yolunu izleyin, açılan pencerden Age of Conan olan kısma tik atın ve Set folder 'a basarak oyunun bilgisayarınızda kurulu olduğu klasörü ayarlayın. Daha sonra Save 'e tıklayarak en son açılan pencereyi kapatın.
    Yine yukarıdaki resimde ortada yeşil arka planı ile yazılmış kısım var buradan karakterimizin ismini gözükmesini istediğimiz şekilde ayarlayabilirsiniz, eğer bunu ayarlamazsanız sizi 'YOU' olarak gösterir. Bunu ayarlamak içinde add yazan butona tıklayın, daha sonra açılan pencereye isim yazdıktan sonra ok 'e tıklayıp pencereyi kapatın.
    Şu anda Parserınız kullanmaya hazır durumda, parserı oyundan önce veya sonra açmanızın herhangi bir önemi yok, program oyundan kısmen bağımsız çalışıyor.

  1-) Parser 'ı çalıştırmak ve durdurmak için oyundaki herhangi bir chat penceresine aşağıdaki komutları yazmalısınız. Bu Komutlar için makro oluşturabilirsiniz yada Script kullanabilirsiniz...

 Çalıştırmak için:
/logcombat on

Durdurmak için:
/logcombat off

   2-) Oyun içinden parserı durdurduktan sonra oyunu alta indirip parsera kaydettiği log dosyasını işlettirmemiz gerekli. 

 Bunun için yukarıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim yerdeki Parse logs  tıklıyoruz ve açılan pencereden en son kaydedilen CombatLog metin belgesini seçip Aç 'a tıklayarak pencereyi kapatıyoruz ve parserımız otamatik olarak Log dosyasını işlemeye başlıyor. Bu işlem tamamlandığında aşağıdaki resimdeki gibi bir yan tab 'a geçiyor ve sonuçlar gözüküyor buradaki resimde saman adama tek başıma vurduğum için sadece ben varım XD


    3-) Sonuçları chat penceresine raporlamak için önce nerede raporlamak istiyorsak yukarıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim yerin altındaki kısımdan seçmeliyiz. Seçtiktan sonra Report all ingame tıklayıp geri oyunu dönüyoruz ve Chat Penceresine Ctrl+V yapıp enter a basıyoruz. Ctrl+V Yaptığımızda aşağıdaki resimdeki 3 nolu kısımdaki gibi yazı çıkmalı 3 nolu yazı çıktıktan sonra enter'a bastığımızda 4 nolu yazı ortaya çıkıyor  ve sonuçlarımızı raporlamış oluyoruz.



    Burada anlattığım temel olarak parse kullanımıydı oyunu alta indirmeden kayıtları işlettirmeden de sonuçları rapor edebilirsiniz bunun için parserı Realtime & Minimal UI şeklinde kullanmalısınız Realtime ile ilgili bir açıklama yapmayacağım 1-2 kurcalıyarak öğenebilirsiniz yada Resmi sitesinden kullanımını okuyabilirsiniz....

     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder