Halls of Eternal Frost

Yer : Aztel's Approach
Level : 70 --> 80 
Tavsiye Klas Dağılımı :   1 Solider (En az %40-45 Protection Zırh)
                                   1 Rogue
                                   2 Mage
                                   2 Healer
Perk : Elusive Nature (Solider) [Pasif perk]
          Chromatic Warding (Solider) [Zorunlu Değil]


    Unchained Dungeonlar arasında en basit dungeon ayrıca burası Unchained mod olana kadar ölü bir dungeondu :D . Bu dungeonda toplamda 6 tane boss var ama bunların sadece son 2 si görev ve item atan boss. Son iki bossa ulaşana kadarki 4 boss ara boss gibi birşey... Hızlı ve kolayca kesiliyor.


Spirit of Un Nefer (1,2,3 ve 4. Bosslar)

    İçeriye girdiğinizde öncelikle asıl bosslara ulaşana kadar yandaki resimdeki gibi 4 tane "Spirit of Un Nefer" isimli ara bossları kesmeniz gerekli. Her bossu kestiğinizde bir sonraki bossa giden  beyaz ateşli bariyer kalkacak.
    Bu 4 ara bossunda kesilme taktiği aynı, aslında pek de taktiği var denmez :D Bu bossların yaptığı 2 tane özel cast var : "Raiseth the Dead ve Awakening"  Bu castlerin sonunda bosslar Add veya bir grup minion çıkarıyor 4. bossa kadar olan tüm addlere CC atılabiliyor. Çıkan Addler grup tarafından hızlıca kesilmelidir. Ayrıca 2. bossdan itibaren çıkan addler aşağıdaki resimdeki gibi sizi taşa (petrified) dönüştürüyor.


    Taşa dönüşen kişinin üstüne sağ tıklarsanız yada çift tıklarsanız taşlaşan kişiyi çözersiniz. Yukarıdaki 2 numaralı resimden bunu görebilirsiniz. Eğer hiç kimse taşlaşan kişiyi çözmez ise taşlaşan kişinin üzerindeki 19 sn lik debuffun süresi bittiğinde kendiliğinden çözülüyor. 
    4. ara bossu kestiğinizde 5. ve asıl bossu çağırmak için sol taraftaki balkona gitmelisiniz. Bu balkondaki taşın üzerinde kırılabilen bir Urn (Çanak) vede aşağıdaki resimdeki gibi Sands of a God (Kısaca Kum :D ) isimli bir torba var.


    Gruptaki herkes bu kumdan almalı ve bunu ekranda tıklayabileceği veya basabileceği bir yere koymalı. Bu kum size son bossda lazım olacak... Tabi önce 5. boss "Soul of Un Nefer" 'i kesmelisiniz :D
    Balkondaki masanın üzerindeki Urnu kırdığınızda "Soul of Un Nefer" in yerini gösteren kısa bir animasyon izleyeceksiniz. Bu animasyondan sonra balkondan aşağı atlayıp bossun yanına gidebilirsiniz.

Not : Gitmeden önce Kum aldığınıza emin olun çünkü kumu almaya aynı yoldan tekrar geldiğinizde yol kenarındaki heykeller canlanıp size saldırmaya başlıyor bunları tekrardan kesmekle uğraşıp zaman kaybetmeyin diye yazıyorum bunu :D

Soul of Un Nefer (5. Boss)



    Kısaca anlatmak gerekirse "Soul of Un Nefer" önceki  4 ara bossun birleşmiş hali... Burada Alan DPS e çok fazla görev düşüyor. 4  bossun birleşimi olduğu için önceki 4 bossda addleri çıkaran castleri arka arkaya atıyor "Raiseth the Dead ve Awakening" Raiseth casti yaklaşık 10-15 sn sürüyor bu süre içerisinde Awakening castinden gelen addleri hızlı bir şekilde kesmekte fayda var. Combolarınızı addlerle Bossa aynı anda vurmaya çalışın çünkü bossun kesme süresi uzadıkça wipe lamanız biriken adlerden dolayı kaçınılmaz oluyor. Bu bossda tanklarda çıkan addlere vurup DPS e yardım etmelidir. Zaten boss sürekli olarak add çıkardığı ve bu castlerin süresi uzun olduğu için tanka sürekli vuramıyor. Aynı şekilde bu bossdan çıkan addlerde bazen saldırdığı kişiyi taş yapıyor. Sonuç olarak bu bossu kesmek için özel bir taktik yok tamamen alan DPS ve CC yarışı...



Not : Bu bosdan çıkan çantada epic 'Mystical Acheronian Cache' düşme ihtimali var bedavadan 1 kutu açabilirsiniz yani :-)


Acheronian WarLord (6. Boss)

    Bana göre Dungeonun kesilmesi en eğlenceli bossu :o) . Bir önceki bossdan farklı olarak tam anlamıyla bir taktik bossu. Bu boss fiziksel vuruş yapıyor ve arasıra yüksek rakamda critde vuruyor. Tankların bu bossda kalkanları yukarı almasında fayda var.(Aradaki farkı henüz test etmedim). Boss çoğunluka ön tarafa vuruyor bu yüzden tank önde DPSler bossun arkasında veya yan tarafında olmalı. Ayrıca gruptaki herkes 'Sands of a God' 'ı ekranında basabileceği veya tıklayabileceği bir yere koymalı.

Bossun vurduğu Castler:

  • Cry of Acheron : Boss bu casti yaptığında cast sonunda aşağıda 1 numaralı resimde gösterdiğim Heal buffunu alıyor.
         Bu buffu silmek için bossa sands of a god'ı yani daha önceden almış olduğunuz kumu atmanız gerekiyor. Kumu attığınızda 1 numaralı resimde gösterdiğim heal buff'ı silinip 2 numaralı resimdeki debuff etkin oluyor. Bossun bu casti tekrar yapma süresi kumunu tekrar hazır hale gelme süresinden çok daha kısa bu yüzden bu kum atma işini grup içerisinde bir sıraya koymalısınız, normalde bu iş için 3 kişi yeterli oluyor ama bazen birisi kumu geç atıyor yada kum atması gereken kişi ölüyor falan filan iştee.... :-) . Kum atarken dikkat etmeniz gereken tek bir nokta var o da boss ile aranızdaki mesafeniz. Çok uzakta olursanız yada bossun çok dibinde olursanız kumu atamayabilirsiniz. Kum atacağınız zaman 1 adım geri çekilip kumu atarsanız herhangi bir sorun olmayacaktır, illa da geri çekilmenize gerek yok normal dövüş mesafesinden de kumu sorunsuzca atabilirsiniz. Şunuda ekliyeyim kumu atarken yaklaşık 2 sn lik bir cast yapıyorsunuz dolayısıyla kuma bastıktan sonra castin bitimini veya bossun üzerindeki debuffu görene kadar kıpırdamıyın. 
  • Shatterfield : Belkide bu boss için dikkat etmeniz gereken tek cast. Yanlış yaptığınız takdirde kendiniz ile beraber yakınınızdakileri de öldürürsünüz. Aşağıdaki resimde tamamını gösteremesem de 4 tane iç tarafta, 4 tanede dış tarafta 'Living Statue' isimli heykeller var.
    Aşağıdaki bu resimde de iç ve dış taraf heykellerin üzerindeki buffların açıklaması var.
    İç taraftaki heykellerin 2.30 dakika, dış taraftaki heykellerin ise 4 dakikalık sayacı var. Bossa vurmaya başladığınız anda heykellerin üzerindeki bu sayaç aktif oluyor ve süre sonunda bu heykeller canlanıp gruba saldırmaya başlıyor. Shatterfield castinden aldığınız buff ile bu heykelleri tek vuruşta kesebilirsiniz. Boss bu casti yapmaya başladığında gruptan rastgele birini seçiyor, seçtiği kişinin üzerinde aşağıdaki resimdeki gibi bir buff açılıyor :
    Bu buff süresince yani 11 sn içerisinde bir tane heykele vurmanız gerekli. Bu buff üstünüzde iken vurduğunuz heykel tek vuruşta ölecektir. Bir önceki resimde de gösterdiğim gibi iç taraftaki heykellerin canlanma süresi daha kısa olduğu için öncelikle iç taraftaki heykellerin temizlenmesi gerekli, iç taraftaki heykeller temizlenmeden dış taraftaki heykellere vurmamalısınız aksi halde ortalık pazar yerine döner :o) . Bu cast ile bilmeniz gereken diğer önemli noktalarda sunlar; Eğer 11 saniye içerisinde herhangi bir heykele vurmazsanız bu sefer boss sizi tek vuruşta öldürecek. Oldu da bir şekilde bir heykele yetişemediniz veya yetişemeyeceksiniz , boss ile aranıza bir nesne koyun, odadaki kolonların arkasına saklanarak ölmekten kurtulabilirsiniz. Bu cast ile ilgili bir önemli noktada boss ile seçtiği kişi arasında kesinlike durmamalısınız arada kalırsanız heykelle beraber sizde tek vuruşta ölürsünüz. Bu konudada size şöyle bir ip ucu verebilirim boss caste başladığı anda hemen herhangi 2 heykelin arasına gidin ve hedef kişi bir heykeli öldürene kadar bossa yaklaşmayın hatta heykel öldükten sonra da yaklaşmayın çünkü .......
  • Flames of Acheron : Shatterfield casti bitter bitmez boss bu casti atıyor. Boss bu cast ile sadece ön tarafına etki eden çok yüksek rakamlarda fire vuruyor, Normalde bu castin  180 derecelik bir açısı var ama ara sıra sapıtıp 360 derecelik bir alana vurduğu da oluyor, bu yüzden shatterfield castinden sonra veya cast sırasında bossdan uzaklaşıp bu casti atmasını beklemelisiniz. Cloth ve light zırh giyen karakterleri tek vuruşta öldürüyor. 
Not : Shatterfield castinde hedef kişiler heykelleri keserken çok fazla oyalandığı yada kesemeyip kendini öldürdüğü veya Cry of Acheron castinde kum geç atılıp bossun kendini heallediği gibi durumlar olabilir. Bu durumda bossun kesilme süresi ister istemez 4 dakikanın üzerine çıkıyor ve sonuç olarak kesilmeyen heykeller canlanıyor (artık kaç tane kaldıysa...) . Bu durumda eğer grupta başka bir tank var ise bu canlanan heykellerin agrosunu alıp bossun yanında grupla beraber kesmeye çalışın 2-3 tane falansa hiç kesmek ile uğraşmayın kimin peşinde ise bu kişiler boss ölene kadar bu heykelleri kitelasın ama unutmayın ki bu heykeller sizi 3-4 vuruşta öldürebilir :-) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder