Vile Nativity

Yer : Field of Dead 'da ki House of Crom
Dungeon level : 80 --> 80
Tavsiye klas dağılımı : 2 solider
                                 1 Rogue
                                 1 Mage
                                 2 Healer
Perk :  Resolve (Solider)
          Tainted Weapons (Rogue)
          Finely Honed (Rogue)
          Steadfast (Healer)
    
    House of Crom - Vile Nativity dungeonuna girdiğinizde sağda ve solda 2 farklı giriş olduğunu göreceksiniz, sağ taraftaki girişte 2 boss, sol taraftaki girişte ise 4 tane boss var. 

Sol Geçit 


Overseer Olik (1. Boss) :

    Kesilmesi basit bir boss ve bossun 5 dk lık bi enrage zamanı eğer 5 dk içinde bossu öldüremezseniz, boss +500% damage multiplier, +500% magic damage multiplier bufu alıyor ve  gruptaki herkesi tek vuruşta öldürüyor.
    İçeriye girer girmez bossu kesemiyoruz, içeriye ilk girdiğimizde bossun girişin 2-3 m ilerisinde durduğunu göreceksiniz ve boss size yeşil gözükecektir. Bossla konuştuktan sonra boss odanın ortasına doğru gidecek ve odanın sağ ve sol taraflarından gruplar halinde moblar size saldırmaya başlayacak. Bellirli bir süre sonra mobların gelmesi durtuktan sonra ortaya giden boss kesilebilir hale gelecek, bossu aktifleştirmek için  bossa tıklamanız gerekli. Bossa tıkladıkan 2-3 sn içerisinde boss aktif oluyor. Şimdi gelelim bossun kesilmesine.....
    Öncelikle bu bossu kesmek için bossun odanın girişinde tanklanmasını ve tanklarken Elusive Nature perkini takmalarını tavsiye ederim. Boss size çok yüksek rakamlarda critic vuruşlar yapabiliyor. Bu bossda dikkat edilmesi gereken 2 tane cast var onun dışında ölümüne DPS attığınız bir boss.

    Bossun vurduğu Castler:
  • Ignition : Boss bu casti yapmadan önce odanın arka tarafından aşağıdaki resimdeki gibi elinde patlayıcılar  ile 2 tane vanirin bossun yanına doğru sallanarak geldiğini görürsünüz.
    Bu 2 vanir bossun yanına geldiği anda gruptan rastgele 2 kişiyi seçer (tanklarda Dahil) ve boss Ignition castini yapmaya başlar, yaklaşık 5 sn lik bir cast. Bu castin sonuna doğru herkes bossdan uzaklaşmalı (cast in %60-70 inde) eğer vanirler sizi takip ediyor ise onları odanın içinde cast bitene kadar kitelamanız gerekli çünkü castin sonunda vanirler patlıyor ve sizi ve çevrenizdekileri öldürüyor.
    Bu Cast bittikten sonra tanklar tekrar bossu kapının oraya çekerek orada kesmeye devam etmelisiniz.

Not :  Bu bossda zaman önemli olduğu için elinde patlayıcı olan vanirler bossun yanına yaklaştığında veya tam yaklaşmadan önce AoE stun veya Root atıp bossun bu casti atmasını geciktirebilirsiniz bu süre zarfında bossa vurup zamandan kazanabilisiniz

  • Unshackled Fury : Bossun canı %75-50 ve 25 olduğunda Boss bu casti yaparak AoE knockback atıyor, KB yedikten sonra gruptaki herkes çok hızlı bir şekilde aşağıdaki resimde gösterdiğim gazlı alanın içerisine koşmalı;


    Kb yedikten 1-2 sn sonra aşağıdaki resimdeki gibi kıvılcımlar sizi takip etmeye başlayacaktır, sizi takip eden bu kıvılcımları söndürmek için bu gazlı alana girmemiz gerekli, eğer kıvılcımlar sönmeyip size temas ederse sizi öldürür.



Not :  Bossun canı bu rakamlara yaklaştığında herkes sırtını odanın içerisindeki gazlı alana doğru vermeli, çünkü KB yedikten sonra bayağı uzak bir alana uçuyorsun ve kıvılcımlardan kaçmak için yeterli mesafen olmuyor

  • Healer : Öncelikle bu bir cast felan değil.!!! Bossu Heallemek için belirsiz aralıklar ile bir vanir healer geliyor, bu vanirin Bossu heallemesini önlemek için bu vanirin canını %75 e kadar indirmeniz gerekli, heların canı %75 in altına inince vanir size yeşil oluyor ve kaçmaya başlıyor, bu vaniri bossun yanına ulaşmadan canını %75 in altına düşürmelisiniz  bu vaniri kesmek için ona CC atabilirsiniz. Aşağıda bu vanir heaların resmi var.




    Helar olan vanir, elinde patlayıcı olan vanirlerden farklı olarak bossa doğru yavaş yavaş yürüyerek ve eli boş olarak gelir.

    Daha öncede yazdığım gibi taktik olarak basit bir boss, bu boss ile bilinmesi gereken önemli noktalar bunlar. Bu şekilde bossu kesikten sonra odanın sağ tarafındaki diğer bossa giden  kapı açılacak.

 

Guardian of the Antechamber (2. Boss)

    Bu bossla herhangi bir şekilde dövüşmüyoruz, Odanın içerisinde küçük bir Puzzle tarzında bir oyun var bu oyunu oynayarak bu bossa bir sonraki bossa gitmek için gerekli kapıyı açtırıyoruz. Odanın girişinde ki duvarda aşağıdaki resimdeki gibi 5 tane farklı renkte çember  ve odanın içerisinde de 5 tane platform var.

    Gruptakilerden 5 i bu renkli çemberlere tıklayarak, herbiri farklı renkte bir buff alıyorlar (Holy-Unholy-Cold-Water-Poison) ve herkes aldığı renge göre doğru platforma çıkıyor, eğer yanlış platforma çıkarsan çok yüksek  hasar alıyorsun, canın tam dolmadan ikinci kez yanlış platforma çıkarsan ölüyorsun!! aşağıdaki resimde bu küçük puzzelın çözümünü var:

     Herkes doğru buffı alıp doğru platforma çıktıktan sonra grupta kalan son kişide (Genelde tank) bossa sadece bir vuruş yada irritate atarak bossu aktifleştiriyor ve bossu platformların üzerinden sırayla geçirerek kitelamaya başlıyor. Sırası = Water->Cold->Holy->Poison->UnHoly yani saat yönü tesinde kitelayacaksınız, boss her bir platformun üzerinde geçtiğinde üstüne o platformun buffunu alıyor. Aşağıdaki resimde bossun bu 5 buffı almış hali var:

    Bossu bu 5 platformun üzerinden geçirip boss bu 5 buffıda aldığında boss duruyor ve kapıyı açmak için gerekli anahtarı size veriyor. Bu anahatarı almak için bossa tıklamanız gerekli. Bossa tıkladıktan sonra sizin üzerinize 1 dk lık bir buff gelecek ve elinizde ateş gibi bir küre olacak, bu ateşimsi cisim ile aşağıdaki resimdeki gibi meşalelere tıklayarak meşaleleri yakacaksınız ve boss sizin için kapıyı açacak.
Not : Puzzle çözmek yerine bu bossu keserek de kapıyı açtırabilirsiniz (ama bossun yaklaşık 2.5m Healti var :D). Bossu kestikten 20-25 sn sonra boss yeniden kapının önünde doğacak, önceden yaptığınız gibi bossa tıklayarak buffu aldıktan sonra meşaleleri yakacaksınız ve boss size kapıyı açacak
    Normalde bossu kesmenize gerek kalmıyor ama bazen boss buglanıyor ve size kapıyı açtırmanız için gerekli buff vermiyor dolayısıyla bossu kesmek zorunda kalıyorsunuz.


Idols of Silence (3. Boss)

    Bir çember koridor boyunca 8 tane idol var ve bizim bunlardan 4 tanesini kesmemiz gerekli, son idol boss dışında hepsini düz tanklayıp full DPS atıyoruz, tanklar önde DPS ler bossun arkasında olmalı. Burada Soliderların Resolve ve rogulerin FH ve TW sine ihtiyaç var.
    Bu 4 heykel bossun kesilmesini şu şekilde özetleyebilirim: Idol of silence bosslardan birine tıkladığınız da, tıkladığınız idol bossun yanındaki idol boss aktif oluyor ve tıkladığınız idole bossa saldırmaya başlıyor. (biraz karışık oldu ama :D ) Burada iş tanklara düşüyor tanklar agroyu sürekli kendi üstünde tutmaya çalışıyor, eğer tanklar agroyu tutamayıp diğer idole vurmaya başlarsa belirli bir süre sonra diğer idol ölüyor ve wipelamış oluyorsunuz boss agrosunu sık sık resetliyor ve idole vuruş yapıyor bunu önlemenin bir yolu yok hatta agro resetlenmişken agro fazla DPS yapan kişiye bile dönebiliyor, bu yüzden bu bosslarda tanklar ve DPS ler dikkatli olmalıdır. Aşağıdaki resimde yukarıda yazdıklarımı göstermeye çalıştım;

     Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi tıklanılan idolün canının %83 olduğunu görebilirsiniz. 
    Bu şekilde 4 idol bossuda kestiğimizde diğe bossa giden kapı açılıyor. Bossları hangi sıra ile kestiğinizin bir önemi yok ister sağdan başlayarak gidin isterseniz soldan başlayarak ... Her idolün nasıl kesilmesi gerektiğini tek tek yazmayacağım:

    Bossun vurduğu Castler: 
  • Eviscerate : Her Idol boss 17 sn de bir bu casti yapıyor, cast sonunda önünde bulunan herkese aşağıdaki resimde gösterdiğim wrack 'ı bırakıyor tanklar bunu resolve ile kaldırmalı

         Boss casti 17 sn de bir yapıyor ama reslovun yenilenme süresi 20 sn, bu yüzden boss bu caste başladığı anda reslove' a basarsanız en fazla 1-2 snlik gecikme ile bu wrackı sileblirsiniz.
  • Scorn : Bu castten sonra agro resetleniyor ve cast boyunca diğer idolle vuruyor, tanklar bu cast bittikten sonra irritate atarak agroyu geri almalılar, DPS lerde bu cast boyunca ve castten sonra dikkatli olmalıdırlar agro cast sonunda DPS lere dönebilir.
  • Light of Atlantis : Bu casten sonra bossun üzerinde Heal buffu açılıyor Rogueler TW kullanarak bu heal buffunu silmelidir. Aşağıdaki resimde bu heal buffunun açıklaması ve simgesi var:    Ayrıca bu cassten sonra bossda  6 sn boyunca %75 miss chance buffuda açılıyor. Yani 6 sn boyunca vuruşlarınız boşa gidebilir. Light of Atlantis castini sadece bossları kesmeye sağ taraftan başladıysanız 3. boss atar.
  • Molten Shield : Bu castin sonunda boss 30 sn boyunca %20 immunity ve 400 armor  buffu alır bu buffu silmek için roguelerin FH atması lazım.
  • Fall of Atlantis : Bu castte boss gruptan rastgele birini şeçiyor (tank hariç) ve seçtiği kişinin ayaklarının altında 2 m çapında ocak ateşine benzeyen kırmızı bir çember çıkıyor, bu çemberin içinde kalanlar hasar almaya başlıyor. Bu yüzden bu castte hedef kim ise hemen gruptan uzaklaşarak kırmızı çemberi gruptan uzakta bir yere taşımalı. Aşağıda resimde bu kırmızı çemberin şekli var;


    Eğer bossun seçtiği kişi bu castte kaçamayıp kırmızı çemberi grubun yanında ortaya çıkarırsa tank bossu biraz ileri veya geriye taşımalı.

Argo-Satha (4.Boss)

    Dungeonun en zahmetli bossu..... oyundaki dili ile bossun iki farklı yüzü var Bossun kendisi ve Bossun ruhu. ilk bosta olduğu gibi bu bossta da enrage zamanı var 13 dk. içerisinde bu bossu kesmelisiniz, kesemezseniz yerde çıkan mavi halkalar herkesi tek seferde öldürüyor.
    Bossu çağırdığınız anda aşağıdaki resimdeki gibi 2 tane boss oluyor odanın içerisinde:

    Ilk önce bossun ruhunu kesmeniz lazım, Bossun ruhu yaşıyorken bossun üstünde yandaki resimdeki gibi %200 Damage Mitigation  buffu etkin oluyor dolayısıyla bossa vuramıyoruz.





1-) Argo-Satha's Soul :
    Bu boss çıktığında tanklar bossu hemen odanın kenarlarında bir yere çekmeli ve orada tanklamalı, bu boss asla asıl bossun yanında tanklanmamalı, AoE vuruşlar asıl bossun üstündeki bufftan dolayı bossu healleyecektir. Bossu keserken tank önde, DPS ler bossun yanında veya arkasında olmalıdır.
    Bossun tanklanması ile ilgili bir önemli nokta da; bu bossu mümkün olduğunca yerdeki ölü minionların cesetleri üstünde tanklamayın. Asıl boss aktif olduğunda bu minionların olduğu yerde mavi halkalar çıkacaktır, bu halkalara temas ederseniz en az 2k civarında holly Damage alırsınız.

    Bossun vurduğu Castler:

  • Horrifying Scream : Sadece ön tarafa etki eden Fear atıyor, boss bu castte başladımı eğer bossun önünde iseniz bossun yanına veya arkasına geçerek fear dan kurtulabilirsiniz.
  • Ravenous Wardens : Boss bu casti yaptığında odanın kenarlarındaki beyaz ateşlerin içinde Warden isimli add çıkıyor. Warden çıktığında gruptan rastgele birini seçiyor ve onu Root luyor. Rootlanan kişinin ayağının altında kırmızı bir çeber çıkıyor. Warden Çıkar çıkmaz gruptan 1 yada 2 kişi Wardeni hızlı bir şekilde kesmeli, warden kesildikten sonra Rootlanan kişinin root u kalkıyor. 

Not : Bossun canı azken (%5-%10 gibi ) 2. warden çıkarsa bossu kesmeyin tanksanız bossu warden ölene kadar kitelayın. Daha önceden de yazdığım gibi bu boss DPS yarışı ayrıca Asıl Boss aktif oluğunda çıkan minionlar rootlanan kişiyi öldürebilir.

2-) Argo-Satha:
    Bossu kesmeye başlamadan önce grubunuzda küçük bir görev paylaşımı yapmalısınız. Boss kesilebilir hale geldikten sonra boss rastgele seçtiği kişilerin yanında minionlar çıkarıyor, grubunuzdan bu minionları toplayacak oyuncular belirlemelisiniz (Genelde bu kişiler tank ve Healerlar oluyor), bunlar minionları toplayıp asıl bossdan uzak bir yerde kesmeli, bu minionların öldüğü yerde aşağıdaki resimdeki gibi mavi halkalar çıkıyor eğer bu halkalara temas ederseniz size en az 2k holy damage vuruyor.
    Bu bossun en zahmetli kısımıda burası zaten: Minionları Toplamak!! Eğer çok fazla minionlar Bossun yakınında ölürse Bossu kesen kişiler Melee DPS ise rastgele çıkan mavi halkalardan dolayı melee DPS bossa yaklaşamaz, yaklaşırsada aynı anda çıkan 2-3 tane mavi halkadan dolayı ölebilir. Bossu kesmek için range DPS görevlendirirseniz pek fazla sorun olmuyor ama range dps de aynı şekilde dikkatli olmalı eğer yanında bir minion ölürse oradan hızlıca uzaklaşmalı.
    Bossun vurduğu Castler :

  • Withdraw Soul : Bossun yaptığı tek cast bu! Üstündeki buff kalkar kalkmaz boss bu caste başlıyor, oldukça uzun bir cast, bu cast boyunca bossa DPS atabiliyorsunuz. Cast sonunda boss tekrardan ruhunu çıkarıyor ve vurulamaz hale geliyor. 

Bu şekilde bir tur boss - bir tur bossun ruhunu keserek asıl boss ölene kadar bu döngüyü devam ettiriyorsunuz. Asıl boss öldükten sonra bir sonraki bossa giden kapı açılacak ve dungeonun son bossuna Pelerin atan bossa gidebileceksiniz.

The Little Prince (5. Boss)

    Bossa doğru giden yolda 4 tane minion var bunları öldürmeye gerek yok, boss aktif olunca bunlar kendiliğinden ölüyorlar. Minion dediğime bakmayın çok sağlam poison vuruyorlar :-) , Bu yüzden bossa giderken tanklar önden koşup bu minionların gruba vurmasını önlemeli. Bossun olduğu odaya geldiğinizde küçük bir deprem animasyonu yaşadıktan sonra boss uçurumun kenarından çıkacak. Bazen particle ayarlarından olsa gerek bossun animasyonu buglanıyor ve boss size gözükmüyor...
    Taktik olarak gayet basit bir boss, yine bu bossunda her %20 lik dilim için 2 farklı yüzü var; kendisi ve tentacle 'ları.

1-) The Little Prince :
Bu bossu kesmek için aşağıdaki resimdeki gibi oda içerisinde kullanacağımız 2 farklı platform var (aslında 3 platform var ama onu göstermeye gerek duymadım):

    Bossun kesilip tanklanacağı yer resimde gösterdiğim 2. platform, birinci platform ise thundering slam castinde kaçmanınz gereken yer...

Bossun vurduğu Castler :

  • Thundering Slam : Çok geniş çaplı bir FoE ve uzun süren bir cast, boss bu casti üstüste iki kez yapıyor. Boss bu casti 1. vuruşunda gruptaki herkes castin %20 sinde yukarıdaki resimde gösterdiğim 1 numaralı platforma doğru koşmalıdır, 2. vuruşunda ise (bu sefer beklemeye gerek yok) tekrardan 2. platforma koşmalısınız. Çünkü çoğunluk neredeyse boss o tarafa doğru FoE  vuruş yapıyor. Boss Thundering Slam castine başladığında bütün grup hemen kaçarsa yada gruptan 1 kişi bubble nı açıp kaçmaz ise çok nadirde olsa boss bugglanıyor ve son kaçtığınız yere vurup herkesi öldürüyor. Aşağıdaki resim yukarıda anlattıklarımı özetliyor:
  • Poisonous Sputter : AoE poison vuruş. Bu castin sonunda aşağıdaki resimdeki gibi yerde büyük yeşil bir çember çıkyıor: 
    bu çemberin gruptan uzak tutulması lazım, çembere temas ettiğinizde çok yüksek hasar ve 3 sn liğine +50 Hinder Movement debuffu  alıyorsunuz. Bu çember gruptan en uzaktaki kişinin yanında çıkıyor, Bu yüzden boss bu caste başladımı gruptan daha önceden belirlediğiniz bir kişi (Tercihen DPS kayıbı olmaması için uzaktan vurabilen bir klas) gruptan uzağa koşup bu çemberin bossun tanklandığı yerde çıkmasını önlemelidir. Bu çemberi kitelayacak kişi gruptan uzakta durmalıdır ve boss bu caste başladığı anda koşmaya başlamalıdır aksi halde çemberin ortasında kalıp üzerindeki +50 Hinder Movement debuffundan dolayı çemberden çıkamayıp ölebilir. Ayrıca boss Thundering slam castini vururken  kitelayan kişide kaçmalıdır eğer 1 numaralı platforma çok uzak ise 2 numaralı platformun solundaki alanada kaçabalir.
  • Eldritch Ruin : Boss  birinci "Thundering Slam" castini yaptıktan sonra   ikinci "Thundering Slam" castinin başlamadan önce arada bu casti atıyor.Castin sonunda Tanka (yada en son Agro sahibine :D ) aşağıdaki resimde gösterdiğim ruini bırakıyor.

  Bu resimde de görüdüğünüz gibi ruin tankın dışında benim üstümde de var. Bossun attığı bu ruin  küçük çaplı bir AoE. Bu yüzden healer SF 'i kullanacağı zaman ruinin başka kimlerde olup olmadığına bakmalıdır, eğer ruini herkesin üstünden silemez ise SF in yenilenme süresi bitmeden ruini alan diğer kişi ölmüş olcaktır.

2-) The Prince's Tentacle :
Bossun canı %80 60 40 olduğunda odanın zemininden 2-3 tane aşağıdaki resimdeki gibi Tentacle lar çıkıyor;
 bu tentaclelar da 2 aşamada kesiliyor Tentacle'ın canı %50 oldumu kaçıyor ve odanın başka bir yerinde yeniden çıkıyor. Her tentacle 'ın başında mutlaka bir kişi olmalıdır boşta tentacle kalırsa diğer tentacle larda miss chance debuffu açılıyor ve vuramıyorsunuz ayrıca tentacle ın agorsu kimde ise ona çok fazla vurmaya başlıyor. 
    Bu şekilde tüm tentacle ları kestiğinizde boss tekrardan çıkıyor kaldığınız yerden kesmeye devam ediyorsunuz. Bu döngüyü boss asıl boss ölene kadar tekrarlıyorsunuz ve Mutlu son.....!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sağ Geçit

    Dungeonun bu tarafında 2 tane basit taktik boss var. Bu iki bossdan özel bir epic armor düşmüyor. Eğer pelerin için geldiyseniz bu iki bossu kesmenize gerek yok. Pelerin dışında 'in service of the excavators' görevi için bu iki bossuda kesmek zorundasınız.

Sentinel of Defense (1. Boss)

    Sadece dikkat etmeniz gereken 1 cast var onun dışında düz DPS... Boss öldükten sonra aşağıdaki resimdeki gibi 'Master of Resurrection' isimli bir add geliyor ve bossu %30-35 canla tekrar diriltiyor.
    Bossu yine aynı şekilde kesiyorsunuz. Belirli bir süre sonra boss Resurrection - Restoration - Protection - Awakening isimli 4 tane add çağırıyor. 
    Bu sırada bossun üstünde aşağıdaki resimdeki gibi Heal buffı oluyor bu buff Roguelerin Tainted Weapon 'si ile SİLİNMİYOR .
    Çıkan 4 addi rastgele kesmeyeceksiniz, bu addleri Resurrection -> Restoration -> Protection -> Awakening sırasıyla kesmelisiniz. Aslında önemli olan Resurrection ve Restoration. Resurrection ölen addleri diriltiyor Retoration da addlere ve bossa heal buffunı veriyor. Bu yüzden önce Resurrection 'u kesmeniz gerekli yada kesebilirseniz Resurrection ve Restoration aynı anda kesmelisiniz.
Bossun vurduğu Castler :
  • Counterattack Stance : Bu cast sonunda bossun etrafını bir kalkan kaplıyor ve 10 sn boyunca bossta retributive (yansıtma) vuruş etkin oluyor. Bu süre boyunca bossa hiç bir şekilde vurmamalısınız, vurduğunuzda vurduğunuzun 5-10 misli size geri yansıyor. Aşağıdaki resimde bu kalkan ve buffın resmi var;

Queen Cao-Polyphya (2. Boss)

    Bu boss tamamen taktik bossu. Eğer herşeyi doğru yaparsanız bossu hiçbir şekilde tanklamak gerekmiyor yani bossu tank olmadan bile kesebilirsiniz :-)  Bossu kesmek için bir önceki bossun çantasında çıkan 4 tane generic itemlara ihtiyacınz var. Bunları grup içerisinden 4 kişiye paylaştırmalısınız (1 kişi 2 tane veya daha fazlada alabilir) Aşağıda bu generic itemların resimi var; 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder